Mi a büntetés ha 18 alatt külföldön vezetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok, ki kéne mennem szlovákiába holnap, azt viszont nem tudom hogy milyen büntetésre kell számítani ha esetleg elkapnak hogy még nem vagyok 18. a jogsit elveszik/pénzbüntetés/bármi más?2015. ápr. 14. 15:59
1/6 anonim válasza:
Tudom, nesze semmi, fogd meg jól, de ezt inkább szlovák oldalon tudnád megkérdeznéd, olyan helyen, ahol szlovákiai magyarok írogatnak.
2/6 anonim válasza:
ha Tanuló vezető vagy akkor nem vezethetsz külföldön 2 év a "tanulóidő" szlovákiában nem hiszem hogy tudja ezt az ottani rendőr :D De ha náluk is ez a Kresz szabály csak abban az esetben büntethet meg talán pézbünti de semmi más szerintem.
3/6 anonim válasza:
Másodikat hagyd figyelmen kívül, mert valótlanságot ír. aki elmúlt 18 éves, az a jogsi átvételének percében mehet már külföldre. Abban a percben. Vontatni nem szabad kettő évig.
Ha uniós szabály kizárja az egy cselekményért dupla büntetést, akkor csak a szlovákok fognak megbüntetni. Ennek hiányában itthon is, mert az adatokat biztosan megkapja a magyar hatóság is.
4/6 A kérdező kommentje:
második: tévhitben élsz, csak a 18. életév a kötöttség, viszont azzal még várnom kéne és nemtudom be merjem-e vállalni :D
2015. ápr. 14. 17:26
5/6 anonim válasza:
A magyar jogosítvány külföldön csak betöltött 18. életévtől érvényes. Ergo ha nem töltötted még be a 18-at, olyan, mintha nem lenne érvényes jogosítványod.
És hidd el, ezt a külföldi rendőr is pontosan tudja. A büntetési tételt nem ismerem, de hogy nem te fogsz hazavezetni, az egészen biztos.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:) így egyértelmű hogy nem vállalom be
2015. ápr. 14. 18:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!