Külföldön mennyire veszik szigorúan, ha még nincs 1 éves a jogsim, de én vezetem az autót?
Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy most október végén mennem kell Erdélybe kocsival, de, csak februárban lesz 1 éves a jogsim. Rendőr függő? Mi a büntetés? Vagy, a határon nem engednek át?2013. okt. 14. 19:47
1/8 anonim válasza:
Mivan? Ha van jogsid, akkor kit érdekel, hogy hány éves? Érvényes legyen, és taposd neki. Ha betöltötted a 8. életévedet, akkor mehetsz külföldre. Ez alatt csak országon belül (egyedül is!!!) vezethetsz.
3/8 anonim válasza:
És ezt az 1 éves baromságot honnan vetted?
1 éves megkötés nincs is. Van 2 éves, ami arra vonatkozik hogy addig nem vihetsz futót, ill motoron utast.
Külföldön való vezetésre meg annyi vonatkozik hogy 18 éves kort be kell tölteni. Addig csak országhatáron belül vezethetsz.
4/8 A kérdező kommentje:
Az elméleti órákon úgy tanították, hogy a jogsi megszerzésétől számított 1 év elteltével húzhatok utánfutót és vezethetek külföldre.
2013. okt. 14. 19:53
5/8 anonim válasza:
2 évig nem lehet futót húzni ,18évet betöltöd akkor lehet menni külföldre
6/8 anonim válasza:
Vagy hazudsz, vagy nem figyeltél, vagy hülye volt az oktatód!
18 éves kor után akár 1 napos jogsival is mehetsz külföldre!
7/8 anonim válasza:
Hozzátenném, hogy amikor még nem volt egy éves a jogsim már akkor vezettem külföldön,szóval büntetés nincsen, határ meg...őőő,nemtudom,mintha már nem nagyon lenne erdélynél?!
8/8 A kérdező kommentje:
Hááát, megállítanak és elkérik a személyidet még a kapu előtt.
2013. okt. 17. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!