Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rozsdás kerékcsavarok?

Rozsdás kerékcsavarok?

Figyelt kérdés
Kerékcserekor nagyon nehezen jönnek le a csavarok..rozsdásak.Érdemes szerintetek drótkefével kicsit átmenni rajtuk majd wd40 el befújni és kicsit állmni hagyni?vagy szerintetek mi lenne a jó megoldás még?
2015. ápr. 11. 13:54
1 2
 1/11 schocko ***** válasza:
Pont úgy.
2015. ápr. 11. 14:00
 2/11 anonim ***** válasza:

Én rézspray-vel szoktam befújni a menetnél mielőtt visszacsavarom. Pont azért, hogy ne rohadjon rá. A gumisnál is így csinálták nekem, mivel legelőször úgy rá volt rohadva, hogy az ember egy 1,5m-es vascsövön ugrált, amit ráhúzott a kerékkulcsra, így sikerült nagy nehezen megindítani. Mondták is hogy ha nekem valahol az út szélén defektem lett volna, ott egyedül a helyszínen le nem vettem volna. Azóta inkább spray-zek. :)

Önmagában az hogy rozsdás nem zavar. Ez csak felületi rozsda, meg egy csavart amúgy is lehet cserélni. Inkább ez legyen rozsdás mint a kaszni.

2015. ápr. 11. 14:00
 3/11 A kérdező kommentje:
rendben köszi,ha ez így jó megoldás akkor ezt fogom megtenni,csak gondoltam hogy van valami más esetlegesen jobb módszer rá akkor azt alkalmaznám...
2015. ápr. 11. 14:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát pont ez a baj,hogy nekem is úgy rá rohadt hogy nem tudtuk leszedni,kaminos levegős pisztollyal lehetett nagy nehezen leszedni úgy,hogy előtte mikor be lett csavarva be lett kenve ilyen rézpasztával vagy mivel...
2015. ápr. 11. 14:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem azóta nem volt vele gondom,mióta befújom. Arra is érdemes figyelni, hogy nyomatékkulccsal húzd meg a gyári nyomaték értékkel. Ne légkulccsal legyen betépve!
2015. ápr. 11. 14:20
 6/11 anonim ***** válasza:

A jó megoldás, hogy újakat veszel rá. A gumisnál is szokták kenni valamivel, talán réz tartalmú cuccal amit más is írt.

Persze ha most nem tudsz hozzájutni új csavarokhoz így szombaton, akkor a wd40 is megteszi amíg újakat veszel.

2015. ápr. 11. 16:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Rézpaszta, és nyomatékkulccsal meghúzás.

Látványos persze, amikor a gumis légkulccsal pillanatok alatt lehúzza, jól megrecsegtetve a végén a légkulcsot, de semminek sem tesz jót. Kézzel betekerés után nyomatékkulccsal 2-3 lépésben elérve az előírt nyomatékot (természetesen a szokásos módon, a szemközti csavarokat egymás után) biztos nem lesz túlhúzva, és nem fog összerohadni sem.

Nekem nem szokott, téli / nyári váltáskor közönséges keresztkulccsal meg tudom lazítani a csavarokat.

WD40 felejtős: nem tartós, és oda is folyhat pár csepp, ahová nem kéne.

2015. ápr. 11. 16:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Így van. Ahogy korábban én is leírtam.

Nekem is különösebb erőlködés nélkül egy keresztkulccsal meglazítható az átszerelésekkor.

Nekem egyszer szervizben a kerékőrt is ráhúzták légkulccsal. Biztos valami tanuló lehetett. Persze akkor nem tudtam, mert nem voltam ott. Ha tudom, biztos szólok érte. Ősszel a kerék átszereléskor jött a meglepi. Roncsolásos módszerrel sikerült végül "levésni" az autóról. Az alufelni is sérült, utána még volt egy felni javítás, újrafényezés ebből kifolyólag.

2015. ápr. 11. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja, újat venni szerintem nem érdemes. Ennél sokkal rozsdásabb nem igen lesz, az új meg egy-két szezon után ugyan ilyen.
2015. ápr. 11. 18:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Én simán csak be szoktam zsírozni a csavaron a menetet. Ez évek óta bevált soha nem rohadt bele.
2015. ápr. 11. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!