Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért írja sok eladó az...

Miért írja sok eladó az autója hirdetéséhez hogy kereskedők kíméljenek?

Figyelt kérdés
Miért nem mindegy hogy ki fizeti ki a kocsit?
2015. ápr. 11. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Mert általában a kereskedők pofátlanul le akarják alkudni az árat.
2015. ápr. 11. 11:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint amikor az ingatlan hirdetésekbe az van írva, hogy ingatlanközvetítők kíméljenek.

Miért? Mert a vételárból néhány százalékot magukénak akarnak.

2015. ápr. 11. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ha a 10 éves autód piaci értéke 1,000,000 ft és te 1,100,000-ért hirdeted (hogy beleférjen alkuval a reális piaci értéken történő eladás) akkor jön egy nepper, hozza a kis rétegvbastagság-mérőjét, beleköt az élő fába is (miért nincs hozzá 6 garnitúra gumi, miért nincs a 10 éves autó szervízkönyve végig a márkaszervízben vezetve, hogy lehet, hogy sérülve volt 1-2 elem az autón akár csak karc szinten is, miért nem lett még benne turbó / vezérlés / motor / teljes felfüggesztés és lengéscsillapítás cserélve, stb..) akkor be fog neked ajánlani egy 600,000 ft-ot, miután elpazaroltál rá 1 órát, amíg alaposan körbenézte és kipróbálta. Ő is tudja és te is tudod, hogy 1M-t ér az autó, csak ha egy kereskedő ennyiért venné meg akkor vagy nem keresne rajta vagy nem tudná eladni.

Arról nem is beszélve, hogy 100-ból 99 nepper gátlástalanul pofátlan és idegesítő, általában csak az ember idejét pazarolják.

2015. ápr. 11. 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Így van! Az előttem író, tökéletesen leírta.

Nekem ingatlanközvetítőkhöz volt már több ízben szerencsém. Felhívnak, hogy meg akarják nézni a lakást. Te elmész megmutogatod, emiatt akár a melóhelyedről is le kell előbb jönnöd, rászánod az idődet, stb.

Aztán a végén tolják a képedbe a szerződésüket hogy írd alá, mert ők eladják neked a mondjuk reálisan 10 milliót érő lakásodat 6 millió + jutalékért pár héten belül.

Persze ez csak a végén derül ki, előre még akkor se mondják meg hogy erre megy ki a játék ha rákérdezel. És nem csak egy ilyen van, hanem szinte naponta jelentkeznek újak és újak.

Így van ez az autóknál is.

2015. ápr. 11. 14:12
 5/5 rézevőfiamór válasza:
Én amikor eladom a kocsimat, szintén odaírom ezt a mondatot. És hogy _ALKU NINCS!_ És amikor jelentkezik valaki, hogy megnézné akkor közlöm vele, hogy ne raboljuk egymás idejét, ha kereskedő akkor oda se jöjjön, és hozzá szoktam tenni, hogy a két pitem 6 másodpercen belül futja a százat, nepper csak akkor tolja oda a képét, ha ennél jobb időt tud. Egy volt aki eljött és benézett a kertbe, aztán látva a kutyukat távozott is.
2015. ápr. 26. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!