Opelből benzinest vagy dízelt érdemes venni?
Városba rohangálós autónak benzinest vegyél, hosszútávokra dízelest. A dízeles kevesebbet fogyaszt, de drágább a kocsi.
Ezek csak nagy általánosságok.
Ha régebbi Opelekről van szó, akkor ha dízelest veszel csak is Isuzu féle motorral szereltet vegyél...
.
1. Olyan mérce szerint, hogy már nem a "régi" szívódízel van benne, hanem "újabb" fajta CR-dízel változó geometriás turbóval, intercoolerrel.
2. Egy "új" 2015-ös autóban is ugyan ilyen rendszerű motor van.
3. Valamint ebben a típusban az 1.7-es blokk mind Isuzu alapú. Nem úgy mint a "régebbi" pl F Astrákban ahol volt német fejlesztésű 1.7-es is.
4. Írtam, hogy relatív hogy mi számít "réginek" és mi "újnak". Egy 20 éves autóhoz képest újabb. Egy mai 0km-eshez képest nyilván nem.
Ez a 4 szempont jut eszembe most kapásból. Bár nem gondoltam volna hogy ennyire megbotránkoztató dolgot írtam, ami miatt majd számonkérnek és magyarázkodnom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!