Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elkapnak egy részeg sofőrt...

Ha elkapnak egy részeg sofőrt és elveszik a jogsiját, akkor még hazaviheti a kocsit?

Figyelt kérdés
Vagy azzal mi lesz? Olvastam, hogy 300 részeg sofőrt fogtak húsvétkor. Én meg a 240 km-en rendőrrel se találkoztam. :D
2015. ápr. 8. 09:11
 1/7 Beviz Elek ***** válasza:
45%
Igen, ha már sikerült megkaszálni, utána már nyugodtan vezethet részegen, hiszen nem a biztonság javítása a cél.
2015. ápr. 8. 09:19
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

Attól függ milyen értéket mutat a szonda. Ha csak éppen hogy 0,1-0,2 akkor még nincs akkora gáz, jár bírság érte és a jogsi is ugrott, de ha nem okozott balesetet abba a pillanatba hanem csak közúti ellenőrzésen bukott le akkor hazaviheti az autót mert a jogsiját nem azonnal veszik el hanem bírósági úton.

Havert is így kapták el egy sör után még 3 éve a jogsiját nem kellett leadnia azonnal hanem kapott határozatot, feljelentették, volt tárgyalás akkor kellett leadnia. De neki ugye a rendőrök csak azért engedték meg hogy vezessen mert 2 utcával a lakhelyétől kapták el, és bizony mentek mögötte hogy meggyőződjenek arról hogy sikeresen hazaér, gond nélkül.

Ha valakit messzebb kapnának így el, akkor nem tudom mi az eljárás ilyenkor, én úgy hallottam hogy akkor ha nem okozott balesetet meg kell várnia 12 órát mire kitisztul és akkor hazaviheti a kocsit, ha már józan és még nála a jogsija. De utólag úgy is elveszik általában 2 év a minimum és utána szigorított vizsgával vissza lehet szerezni.

2015. ápr. 8. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bele sem ülhet, ha már intézkedtek. Felszólítják, hogy zárja le a járművet, és gondoskodjon a haza, vagy bárhova szállításáról..

olyan sincs, hogy majd ha elmentek a rendőrök, akkor hazaviszi. Hívjon valakit, például sofőrszolgálatot.

az út szélén, vagy az igazoltatás helyén nem maradhat a jármű.

2015. ápr. 8. 10:11
 4/7 anonim válasza:
Én totálkárra törtem,nem volt gond hogy vigyem el,elvitte a trailer.
2015. ápr. 8. 10:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Engem szombaton reggel állítottak meg. Ellenőriztek, aztán megkérdezték, hogy ittam e alkoholt vagy alkoholos italt. Mondtam, hogy nem, és ennyi, mehettem tovább, látszott rajtam, hogy józan vagyok.
2015. ápr. 8. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Haza viheti... felveszi a hátára, és haza sétál vele.

Ilyen formában gyalogosnak minősül, és nem tiltja a kresz, hogy részeg gyalogos autóval közlekedjen.

Gyengébb fizikumú, alkoholos befolyásoltság alatt álló személyeknél alternatív megoldás lehet az, hogy más, jogosítvánnyal rendelkező, nem ittas személy viszi haza az autót - ez költségesebb lehet, ha az otthontól távol fogják meg, és többszáz kilométerről érkezik a sofőr.

2015. ápr. 8. 13:26
 7/7 Napkiraly ***** válasza:

Hát persze hogy hazaviheti, ezért vannak a készenléti motorosrendőrök, ilyenkor ők vezetik fel hazáig...

Ilyenkor elmondják, hogy nem vezethet haza, aztán vagy visszaülnek a kocsijukba és otthagyják ( =tulajdonképpen guruljon haza), vagy azt mondják hogy oldja meg, ilyenkor rendel sofőrszolgálatot vagy valakit

2015. ápr. 8. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!