A szupersport autókba miért nem használnak dízel motort?
Itt gondolok pl Nissan GTR,Lambo,McLaren stb stb. miért nem használnak dízelt ? Pedig a dízel nyomatékosabb, jobb hatásfokú stb.
Miért csak benzin üzeműek ezek?
Köszönöm az értelmes válaszokat:)
Első körben azért, mert egy sportkocsitól elvárják, hogy benzines legyen, hátsó kerekes és max. 2+2 üléses.
Második körben azért, mert elvárják, hogy ennek a kocsinak sportkocsis hangja is legyen.
Harmadik körben, a dízelnek hiába jobb a nyomatéka, ha azt a nyomatékot nagyon rövid fordulatszám-tartományban adja. Ez gyorsulásnál eszelős sebességű felváltogatást és irreális sebességfokozat-számot várna el.
Egy kipöffenő koromfelhő meg tovább rontaná az imázst.
Ez nem jelenti azt, hogy a dízel alkalmatlan technikai sport használatra. GT-ben, ralliban is vannak már dízelek.
Szerintem már az F1-en sem rontana sokat, a kocsik hangja már most is odavan. :D
" a Gtr egy olyan sportkupé, amely mellé félnek odaállni egy supersport autóval..."
Ne rohogtess mar legyszives. ertem en hogy a kisiskolasok elhittek hogy a GTR a mindent vero szuperauto, de az ilyen tevhitekbol 12 eves korra illene kinoni.
Szupersportauto a McLaren P1, a Ferrari LaFerrari meg a Porsche 918. Ezeknek a laba nyomat nem szagolja meg a GT-R.
Mivel a GT-R menetteljesitmenyekben valahol egy erosebb 911es Porsche szintjen mozog, arban pedig joval alatta van, a muszaki megoldasaiban pedig semmi kulonleges nincs, ezert vicc meg az emlitese is ha szupersportautokrol van szo.
"Ez nem jelenti azt, hogy a dízel alkalmatlan technikai sport használatra. GT-ben, ralliban is vannak már dízelek. "
Pusztan azert van versenysportban dizel, mert az adott helyen a technikai szabalyok elonyben reszesitik oket.
"Pusztan azert van versenysportban dizel, mert az adott helyen a technikai szabalyok elonyben reszesitik oket."
ez már azért elég praktikus ok. :D
köszönöm szépen a válaszokat!:)
Az utolsó előttinek: Azt írtad hogy a műszaki megoldásokban semmi extra nincs. Én szerintem a GT-R pont ebben nyújt extrát, hogy egy ekkora autó, ilyen extrát tud nyújtani. Ez az én véleményem:)
"miért veri meg a supersportoknak titulált autók kilencven százalékát egy egyszerű "sportkupé"????"
Megis miben veri meg oket? Sorold mar fel legyszives.
"egy ekkora autó, ilyen extrát tud nyújtani"
Milyen extrat? Semmilyen extrat nem nyujt pl. egy Porsche Turbohoz kepest, sot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!