1.9 100lovas TD-motorokat érdemes/lehet tuningolni?
Olyan 150Ló-ig szeretném felhúzni..
Cooler gondolom kell hozzá,illetve a porlasztókat lekell cserélni?
Milyen alkatrészeket szoktak általában ilyenkor tenni bele?
És mennyivel rövidülhet meg az élettartama?
A fogyasztás mennyivel emelkedne meg?
Van 101 lovas PDTDI, ha esetleg erről van szó.
És olyan 130 lóerőre szokták felhúzni csak szoftveresen, de nem ajánlott a dolog.
Jaa, elnéztem.
Szerintem esélytelen a 150 lóerő, legalábbis elég sokba fog féjni, és valószínűleg nem lesz tartós.Az a probléma ezeknek a régi dízeleknek a tuningolásával(amúgy sem szeretem a húzott dízeleket, de ez most mind1), hogy nem szokott tartós lenni a végeredmény.Gyanítom, hogy ez a motor még örvénykamrás, a régi 75 lovasnak a gyárilag húzott változata.Na az van, hogy ezek a motorok 20:1 fölötti kompresszióval dolgoznak, ha pedig hajtják őket (ergo sokat padlózzák), akkor hengerfejesek lesznek.Valószínűleg az általad belinkelt gép is emiatt lett hengerfejes.Akkor képzelheted, meddig bírja ez a motor, ha még így-úgy rápakolsz 50 lóerőt (már ha sikerül).Ha rám hallgatsz, nem nyúlsz hozzá.Ezeket finoman kell vezetni, jó olajat adni nekik, és akkor örök élet meg egy nap a motor :D
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!