Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet 4-esből 2-esbe kapcsolni...

Lehet 4-esből 2-esbe kapcsolni benzines autón?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hülye kérdés de most kezdtem el vezetni. Igazából olyan szituációra gondolok, amikor megyek pl 50-es és lelassítok olyan 20-ra és már nem lenne túl sok idő 3-masba kapcsolni. Mennyire tesz ez rosszat a sebváltónak? Végig nyomom a kuplungot, amíg lassítok.
2015. ápr. 4. 22:07
1 2
 11/11 Vizéli László ***** válasza:

Én sem értem miért lettek lepontozva a válaszok, lehetőség szerint feljavítottam, mert egyik se hülyeség. Természetesen ki lehet hagyni fokozatot. Vezetésnél is úgy fognak tanítani hogy mész városba 4-es sebességbe, kereszteződés előtt (ha nem szükséges megállnod) akkor lassítol a sebességből, kuplung 2. sebesség kuplung fel és kanyarodsz.

Felfele váltásnál is ki lehet hagyni fokozatokat, bár ezt nem jogsi szerzés közbe fogod elsajátítani. De írok egy példát rá. Ha valami miatt mondjuk 40-el kell menned városba, legyen biciklis nem tudod kikerülni biztonságosan, város vége táblánál 3-ba felmész mondjuk 70-ig, akkor nyugodtan kihagyhatod a 4. fokozatot és kapcsolhatsz 5-öst. Autópályán persze érdemes végigkapcsolni a fokozatokat hogy hamarabb fel tudd venni a forgalom ritmusát.

2015. ápr. 5. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!