Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet 4-esből 2-esbe kapcsolni...

Lehet 4-esből 2-esbe kapcsolni benzines autón?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hülye kérdés de most kezdtem el vezetni. Igazából olyan szituációra gondolok, amikor megyek pl 50-es és lelassítok olyan 20-ra és már nem lenne túl sok idő 3-masba kapcsolni. Mennyire tesz ez rosszat a sebváltónak? Végig nyomom a kuplungot, amíg lassítok.
2015. ápr. 4. 22:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Lehet.
2015. ápr. 4. 22:08
 2/11 szántóvető ***** válasza:
30%
ki lehet hagyni fokozatokat.2-ből meghúzatva fel lehet pakolni 4-be is,bár az oktatód nem örülne neki :)
2015. ápr. 4. 22:29
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Hát igazál én mindig is igy csináltam.
2015. ápr. 4. 22:35
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Visszaváltásnál ki lehet hagyni fokozatokat, de a sebességtartománynak megfelelő fokozatba tedd. Felváltásnál viszont nem csak az oktató miatt ne hagyd ki egyiket sem, mert a szerkezet bánja. Másodikra ne hallgass!
2015. ápr. 4. 22:45
 5/11 szántóvető ***** válasza:
30%
" a szerkezet bánja"-nem mindegy hogy 2.-ból vagy 3.-ból húzatva esik le a fordulatszám?
2015. ápr. 4. 23:03
 6/11 anonim ***** válasza:
46%

#4 felejtős, pirosmancs.

Ameddig a motor üzemi fordulatszámtartományába esik, bármelyik fokozatból lehet bármelyikbe kapcsolni. Kivévételek: előre guruló autót nem teszünk hátramenetbe, egyest sem illik kapcsolni mozgó autón (gyakorlatlan vezetőnek), de duplakuplung-nagy gázfröccs kombóval simán megoldható az is.

2015. ápr. 4. 23:27
 7/11 szántóvető ***** válasza:
kaphatnék a lepontozás mellé érveket is?
2015. ápr. 5. 07:09
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Meg lehet csinálni gond nélkül, de én inkább azt javaslom hogy mindig válts a kocsi sebességének megfelelő fokozatba. Lassítás közben is szépen egyesével váltogass vissza. Persze nem mindig van erre lehetőség a forgalom miatt.
2015. ápr. 5. 08:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért lett mindenki lepontozva. Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Megpróbálok odafigyelni rá, hogy ne ugorjak át sebességeket.
2015. ápr. 5. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

Helyes, minden mazsola így tesz, egy előzés közben esetleg húzasd ki 70-ig kettesben, de nehogy ötösbe tedd rögtön mer éromlik a ótó, rakoskassad végig okosan-ügyesen a hármason, négyesen is, mert az biztos jó...

A birkaszellem és a többségi ostobaság mindig győz.

2015. ápr. 5. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!