Jackson666 kérdése:
Ti milyen idöközönkét mossátok le a kocsitokat?
Figyelt kérdés
És autómosóba vagy otthon ti magatok mossátok le. Viaszos mosással vagy csak simán? És a viaszos autó samponokról mi a véleményetek?2015. ápr. 4. 13:24
2/5 anonim válasza:
A por és a sár védi legjobban a festéket. Soha nem mosom.
3/5 anonim válasza:
Ja, csak a por és a sár tartja meg a legjobban a nedvességet, ami hamar elindítja a rozsdát. Ugyanis a fém így folyamatosan érintkezik a nedvességgel. Elég a fényezésen hozzá egy szemmel nem látható mikrorepedés, ami leér a fémig. Akkor aztán képes az egyes elemek közepén is elindulni a rozsda. Ennek nem te iszod meg a levét első tulajdonosként, hanem majd a második, harmadik vevő, de ők meg kit érdekelnek, ugye?
4/5 A kérdező kommentje:
Én kb 3-4hetente mosom itthon lemosom sima vizzel majd viaszos samponnal lemosom aztán leöblittem szép csillogó lessz.
2015. ápr. 4. 14:29
5/5 anonim válasza:
A harmadiknak igaza van, sajnos az én régi autóm egy része is hasonlóan rohadt el. Időnként tényleg le kell mosni, meg az alvázat sem árt időnként főleg a téli idők után amikor a sok sós lötty, meg latyak meg sár lerakódik valóban tartja a nedvességet elég sokáig és egy idő után a fém és a sár között be is fülledhet meg simán lehetnek karcok, sérülések amik után már hamar elkezdhet rozsdásodni, de ez sok helyre vonatkozik ám. Én nagyjából fél évente csináltatok teljes mosást. Ha már nagyon látható rajta a por meg egyéb kosz akkor otthon lemosom, meg időnként elkérem havertól a magasnyomásút azzal is végig szoktam szaladni rajta. De ha nagyon nagy a kosz akkor úgy 3-4 havonta elviszem lemosatni egy közepes mosásra. Ha nagyon rossz saras időben jártam sokáig akkor inkább teljes lemosatásra viszem az autót. A belső takarítást úgy havonta szoktam attól függ mennyire áll már benne a por, meg úgy évente egyszer a huzatokat is kimosom éppel, az alap kárpitot meg csak akkor tisztíttatom ki amikor tényleg elég koszos már. Bár a jelenlegi autómra jobban vigyázok mint a régi autómra de sokszor nem tudom kivédeni a koszolást, jártam már úgy hogy nyakig sárosan kellett beüljek az autómba akkor amint eljött a hétvége egy teljes napot rá kellet szánjak a takarításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!