Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt hogy csinálják az autósok?

Ezt hogy csinálják az autósok?

Figyelt kérdés
Rengetek angliai rendszámos kocsi járkál az úton, aminek jobb esetben csak egy kinti forgalmia van (V5) ami nem is a saját nevére szól, se külföldi lakcím se semmi, csak azért mert olcsó a kocsi azért járnak ilyenekkel. A kérdésem az lenne, hogyan ússzák meg ezek az igazoltatást? Vagy mit mondanak, vagy ezeket nem lehet megbüntetni?
2015. ápr. 1. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Melyik úton? Én még egyet sem láttam Magyarországon. Illetve láttam, de úgy évente 2-3 kocsit.
2015. ápr. 1. 15:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Sokszor éveket is ki lehet húzni igazoltatás meg egyszerű közúti ellenőrzés nélkül.

Én majdnem mindennap vezetem a saját autómat meg a cégest, és 4 év alatt egyszer sem botlottam bele közúti ellenőrzésbe. Az első ellenőrzésem tavaly volt de ott is csak a papírokat nézték át, meg hogy rendben van-e minden. Utána 1 hónappal később traffi miatt állítottak félre, de nem hajtottam gyorsan akkor is csak egy egyszerű ellenőrzésem volt. Vezettem már szlovák rendszámos autót is 1 hónapig mivel kölcsön volt adva azzal sem lett semmi bajom, pedig nem egyszer jártam úgy hogy mögöttem a rendőr autó, meg nem egyszer látták a rendőrök, de bajom nem volt belőle.

Aki meg mégis megússza kitudja mi van a háttérben lehet tényleg van külföldi lakcíme, vagy egy ott élő rokona adta kölcsön amivel csináltak meghatalmazást rá, ezzel már bőven tudja igazolni a vezető hogy "kölcsön autó" és ez már teljesen szabályos. Sokan így játszadoznak ezzel. Utcánkban is van egy tag aki Németországból hozott át autót és már lassan 8 éve használja, egy kint élő barátja nevén van, és meghatalmazással vezeti, de mivel a haverja hazaköltözik így már kénytelen vagy eladni vagy átíratni és magyar papírokat csináltatnia hozzá ami elég sok pénz de mondta hogy az ára megtérült, és van is ismerőse aki segít neki.

2015. ápr. 1. 15:18
 3/3 anonim ***** válasza:
a regadót leszámítva a magyar rendszám még jó üzletnek is mondható, a német vagy az osztrák rendszerhez képest
2015. ápr. 1. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!