Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 320i (E36) vélemények?

BMW 320i (E36) vélemények?

Figyelt kérdés
Első autónak néztem ki. Fogyasztás és a fenntartási költség mennyi egy ilyen gépezetnél? Mik az előnyei/hátrányai? Saját vélemények esetleg?
2015. márc. 25. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Fogyasztás 10 körül, persze ez használattól függ, inkább ilyen 9-12-öt mondanék.

Fenntartási költség meg nem olyan vészes.

Kopó alkatrészek minden autóban vannak, és az árak sem drágábbak, mint bármely más autó esetében.

Ill. mivel ömlik az országba az E36, így a bontott alkatrészeket is utánad dobálják.

Előnyei, és hátrányait senki nem fogja tudni megmondani, mert mindenki ahhoz viszonyít, ami neki fontos, és neki jó.

Nekem 328-am van, nem tudok hátrányt mondani, azért vettem ilyet mert ebben találtam meg mindazt, amit mindig is akartam.

2015. márc. 25. 21:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Mivel te is BMW-t hajtassz, így érdekelne, hogy a hátsó kerék meghajtás mennyire kényes dolog egy ilyen korú autónál? Mennyivel drágább például mint egy első kerekes csoda? A motor "nem fordul ki" belőle ennyi év után?
2015. márc. 25. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kényes, másképp viselkedik mint egy elsőkerekes autó. Ha nem szeretsz lapjával közlekedni, akkor olyat kell venni, amiben kapcsolható a kipörgésgátló (extra felszerelés volt anno).

Talán annyival drágább, hogy pluszba kell olaj a diffibe, de az is kb. majdnem hogy örök életű, tehát még drágábbnak sem mondanám.

A motor ennyi év után bármiből kifordulhat, ha nem volt vele foglalkozva, nem lettek betartva az olajcserék, és ki volt nyomva a szeme.

Ez ha úgy nézzük akkor zsákbamacska... lehet, hogy szerencséd lesz, de az is lehet, hogy kifogsz egy kopottabb motorosat.

Sajnos ezeket szerették hajtani, de semmi sem helyrehozhatatlan ;)

2015. márc. 25. 23:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Ismet koszi a valaszt! Nagyon tetszik az egesz csak kicsit felek attol hogy a "BMW"-t ennyi év utan is meg kell fizetni felarban! :) Utana jarok a dolgoknak mashol is es lesz ami lesz. Koszi megegyszer!
2015. márc. 26. 06:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kell, jó pár éve még meg kellett...ill. még ma is meg kell, de nem az E36okat.

Akárhogy nézzük, legjobb esetben is 17 éves a legfiatalabb.

Semmi sem drága hozzá... ha az alkatész áraktól félsz.

A fogyasztását kell megfizetni, de ezt minden hasonló teljesítményű autónál meg kell.

2015. márc. 27. 23:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Megbízhatóság terén milyennek mondható ennyi év után? (motorikailag) Köszi a választ!
2015. márc. 27. 23:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha karban van tartva a motor, akkor bírja a nyúzást minden gond nélkül.

Az M50-es vasblokkos, az M52-es alublokkjához képest valamivel strapabíróbb....de én a szemét kinyomom a 28-amnak, és semmi baja. (M52)

Ilyenektől nem kell félni, csak ugye benne van az, hogy az előző tulaj menyire foglalkozott a motorral, mert ha olyat veszel, amit mindig csak hajtottak, de sosem kapta meg a törődést, akkor könnyen belenyúlhatsz egy kopottabb motorba, de ez ugyanúgy fordítva is igaz.

2015. márc. 28. 19:28
 8/8 anonim ***** válasza:

e36 -t nem vennék.

Ha mindenképp 3as akkor e30, viszont abból nem volt M50 tehát ott a papírokkal kell ügyeskedni.

M50 a legjobban eltalált blokk.

e34 szerintem ezerszer jobb mint az e36.

több extra, kényelmesebb, tágasabb, olcsóbb, nem rohad annyira, klasszikus még a formája, stb.

93-95 köztit néznék e34 ből, az utolsók kiforrott példányok minden tekintetben. Nekem is ez van.

Fogyasztásra meg a 20i 25i 28i 30i ugyan annyit fog ennyi kb. de kezdésnek nem javaslom, hogy 20i nél nagyobbat vegyél. A 25,28,30 már nem lendületből indul meg.

2015. júl. 27. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!