BMW 320i (E36) vélemények?
Szia!
Fogyasztás 10 körül, persze ez használattól függ, inkább ilyen 9-12-öt mondanék.
Fenntartási költség meg nem olyan vészes.
Kopó alkatrészek minden autóban vannak, és az árak sem drágábbak, mint bármely más autó esetében.
Ill. mivel ömlik az országba az E36, így a bontott alkatrészeket is utánad dobálják.
Előnyei, és hátrányait senki nem fogja tudni megmondani, mert mindenki ahhoz viszonyít, ami neki fontos, és neki jó.
Nekem 328-am van, nem tudok hátrányt mondani, azért vettem ilyet mert ebben találtam meg mindazt, amit mindig is akartam.
Egyáltalán nem kényes, másképp viselkedik mint egy elsőkerekes autó. Ha nem szeretsz lapjával közlekedni, akkor olyat kell venni, amiben kapcsolható a kipörgésgátló (extra felszerelés volt anno).
Talán annyival drágább, hogy pluszba kell olaj a diffibe, de az is kb. majdnem hogy örök életű, tehát még drágábbnak sem mondanám.
A motor ennyi év után bármiből kifordulhat, ha nem volt vele foglalkozva, nem lettek betartva az olajcserék, és ki volt nyomva a szeme.
Ez ha úgy nézzük akkor zsákbamacska... lehet, hogy szerencséd lesz, de az is lehet, hogy kifogsz egy kopottabb motorosat.
Sajnos ezeket szerették hajtani, de semmi sem helyrehozhatatlan ;)
Egyáltalán nem kell, jó pár éve még meg kellett...ill. még ma is meg kell, de nem az E36okat.
Akárhogy nézzük, legjobb esetben is 17 éves a legfiatalabb.
Semmi sem drága hozzá... ha az alkatész áraktól félsz.
A fogyasztását kell megfizetni, de ezt minden hasonló teljesítményű autónál meg kell.
Ha karban van tartva a motor, akkor bírja a nyúzást minden gond nélkül.
Az M50-es vasblokkos, az M52-es alublokkjához képest valamivel strapabíróbb....de én a szemét kinyomom a 28-amnak, és semmi baja. (M52)
Ilyenektől nem kell félni, csak ugye benne van az, hogy az előző tulaj menyire foglalkozott a motorral, mert ha olyat veszel, amit mindig csak hajtottak, de sosem kapta meg a törődést, akkor könnyen belenyúlhatsz egy kopottabb motorba, de ez ugyanúgy fordítva is igaz.
e36 -t nem vennék.
Ha mindenképp 3as akkor e30, viszont abból nem volt M50 tehát ott a papírokkal kell ügyeskedni.
M50 a legjobban eltalált blokk.
e34 szerintem ezerszer jobb mint az e36.
több extra, kényelmesebb, tágasabb, olcsóbb, nem rohad annyira, klasszikus még a formája, stb.
93-95 köztit néznék e34 ből, az utolsók kiforrott példányok minden tekintetben. Nekem is ez van.
Fogyasztásra meg a 20i 25i 28i 30i ugyan annyit fog ennyi kb. de kezdésnek nem javaslom, hogy 20i nél nagyobbat vegyél. A 25,28,30 már nem lendületből indul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!