Évi 250ezer autojavításra ez sok?
Van egy 95-ös audi A4-esem. Éves szinten kb 250ezret költök javításra.
40ezer km-t megyek egy évben.
Válts szerelőt, mert itt nagyon lehúzás szagot érzek. Komplett lengőkar szettet évente kiszórnia az autóból rohadt nagy luxus és teljesen felesleges.
Egyébként külön cserélhetők a szilentek is, de azok is jóval többet bírnak, mint 40 ezer.
Csak példaképp: Az én kocsimban 105 ezernél kellett a gyári szilenteket cserélni. A lengőkarok hibátlanok voltak.
"Ezelőtt valami gyújtóspirál, mert az airbag lámpa világított."
Aha, kicserélte az izzítógyertyát (ha van benne) mert világított a légzsák visszajelző? Csak én nem értem az összefüggést a két dolog között?
Tudod nem az a legszörnyűbb, hogy bizonyára lehúz a szerelőd, nem is az, hogy nem értesz hozzá, hanem az, hogy nem is nézel utána mivel ver át, hanem bólogatsz és fizetsz!
3 év alatt kifizeted az autó árát.
3*40000 az már 120 ezer, és azt még nem említetted, hogy a vezérlés lett-e cserélve. A következő az lesz, hogy összetöri a szelepeket?
Ha valaki elkezd egy szerelőhöz járni, annak mindig lesz baj az autójával!
Ettől a pillanattól kezdve többé ne menj soha ahhoz a szerelőhöz, hanem válts! Meglátod mennyivel kevesebbet kell majd a kocsidra költened.
De a legjobb az lenne, ha csak akkor mennél szerelőhöz, amikor valami elromlik, évente lengőrkar szettet cserélni nem semmi. Jó üzlet. Alkatrész, amire rátesz, hogy ő szerzi be és még + munkadíj, de még utána a tiedből kivett 1 éves lengőkart simán eltudja adni bontottként, ugyanis semmi baja. Így azon is keres.
Sőt még jobb lenne, ha te is utánanéznél. Egy budapesti autószervzben engem is megpróbáltak egyszer átverni. Sima futóműállításra vittem az autót, mert akkor vettem, aztán kitudja mi a helyzet.
Nos, elkezdik h így jelen állapotában nem megoldható, előbb cserélni kell ezt-azt. Erre 98 ezer valahányszáz forintos összegről hoztak egy papírt, felsorolva rajta néhány szarságot. Mondom jó, oké, majd máskor. (lehúzás szagot éreztem)
Elvittem hát megnézetni máshova és lófsz se volt igaz, minden rendben volt, amiket ezek összehazudgáltak. Szánalmas. Így még a futóműállítást is bukták. Plusz még kitudja mit, mert minden ismerősömnek szóltam, hogy oda ne menjenek.
Oltári nagy szemétségnek tartom az ilyesmit. Elhiszem, hogy kell a pénz, de azért ez már durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!