Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újabb benzines kocsiknál...

Újabb benzines kocsiknál mekkora király már, hogy gáz nélkül is teljesen jól el lehet indulni, többi lent?

Figyelt kérdés

Mert az elektronika folyamatosan tekeri utána az alapjáratot. Hatalmas ötlet.

Próbálgattam, 1-esben csúsztattam a kuplungot de nyomtam mellette a féket is. Aztán hirtelen kinyomtam a kuplungot és 800-ról hirtelen 1500-ra ugrott a fordulat.

2015. márc. 17. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Újabb benzines kocsiknál"

Az enyém 16 évesen is tudja, de ennél öregebb gépek is léteznek. Az alapjárati motor és az ECU azóta létezik, amióta feltalálták a befecskendezést!

Korábban csak Ladában ültél?

:D

2015. márc. 17. 21:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Az enyém is 10 éves de ezt nem figyeltem idáig. Csak mondom de rohadt nyomatékos alapjáraton is :D Aztán rájöttem a turpisságra. De túl nagy gázt nem ad, van egy limit (elég kicsi).
2015. márc. 17. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Csont egyenes utakon, vagy picit lejtősebb útszakaszon alap hogy gáz nélkül is elindul az autó, nekem a 22 éves F astrám is tudta ezt pedig eléggé lenyúzott állapotban került hozzám, igaz csak kezdő autóként funkcionált :D De tudta ezt is. Sőt nekem az oktatóm is tanított ilyen dolgokra hogy nem feltétlen kell gázzal elindulni csak ha nagyon lemegy a fordulat akkor néha nem árt rásegíteni, de sokkal takarékosabb ha nem nyomkodjuk feleslegesen a gázpedált.

Jelenleg dízellel nyomulok ott nem kell így játszadozni még emelkedőn sem szinte, csak azért ott is figyelni kell nehogy erős fékkel induljunk el vagy nulla fékkel mert akkor hirtelen indul ám. :D

2015. márc. 17. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én autóm elég nehezen indul el gáz nélkül mert kis motor van benne és nem túl nyomatékos. Sík úton eltudnék vele indulni gáz nélkül de nem szoktam ilyennel szórakozni
2015. márc. 17. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
Teherautó elindul 5-be is, gáz nélkül. Pedig még elektronika sincs benne. :)
2015. márc. 18. 04:52
 6/8 anonim ***** válasza:
12 éves 1.4 G Astrával nem csak elindulni lehet, hanem simán fel lehet váltogatni negyedikig gáz nélkül.
2015. márc. 18. 06:15
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

1995-ös 3.0 V6-om van. Ennél ha elqrod a kuplungolást és lefulladás-határra kerül, ijedtében olyan gázt ad, hogy hátranyaklik a fejed, még a gumit is megnyikkantja. :D

Alapjáraton, gáz nélkül, kis kuplungcsúsztatásokkal fel lehet kapcsolgatni ötödikig és gurul negyvennel.

Művészet lefullasztani.

2015. márc. 18. 12:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően ez nem azért van, hogy gáz nélkül indulj, hanem, hogy amikor felengeded a kuplungot és éppen nem jókor adod a gázt, ne remegjen be a kaszni, szóval ez ilyen kényelmi megoldás.
2015. márc. 19. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!