Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek van esélyem?...

Szerintetek van esélyem? Hogyan érveljek? FONTOS

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és elképesztöen szeretnék robogó jogsit a 12 kerületbe lakunk és közel van a sulim és csak kisebb mellékutcákon kell eljutni odáig semmi főút és kb csak ilyen környékeken mozgok. Nagyon nem használnám sokat szóval nem azt jelentené hogy folyamatosan azzal megyek mindenhova csak hibbiból meg szorakozásból. Apu nem engedi hogy legyen mivel veszélyes semmi más ellenvetése nincsen.
2010. febr. 15. 19:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én kérdőre vonnám édesaápad hogy ennyire bízik meg benned mint lányába? nagyon sok robogós, (sőt!!!) motoros lány van a világon és miért pont te lennél az aki nemképes arra hogy megtanuljon kezelni egy robogót?
2010. febr. 15. 19:34
 2/13 Vadmeggy ***** válasza:
Szerintem 15 évesen ne akarj egy robogóval felvágni... Vagy ha nem felvágásból teszed, akkor szerintem kiröhögnek majd az emberek, mert 15 évesen nincs értelme robogóval járni sehova... Biciklizz inkább. A Bs autó jogsi mellé meg amúgy is megkapod a segédmotoros jogsit
2010. febr. 15. 19:40
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem még egy 15 éves lánynak veszélyes a robogózás.

Még én 22 évesen 2 éves jogsival se nagyon szeretek kimenni az utakra mert az autósok figyelembe se vesznek.

A bicikli se játék de azért biztonságosabb és sokkal könnyebb nem tud annyira kárt tenni benned ha rád esik mint egy robogó.

Szóval inkább várj még vele egy kicsit.

2010. febr. 15. 19:51
 4/13 anonim ***** válasza:
21%

19:51:

attól hogy te szerencsétlen fosós csaj vagy akinek köze nincs a vezetéshez csak lesz*pta a vizsgabiztost a jogsiért, nemkell mindenkiről azt feltételezni magadból kiindulva hogy egy tehetségtelen nemnormális.. ha szükséged lenne a robogóra akkor igenis harcold ki magadnak!!!!

27/F - motoros

2010. febr. 15. 19:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Én sem engedtem a fiamnak,pedig sokmindent bevetett:-)

Ha lenne elég eszetek felmérni,hogy nem menőzésből áll az élet,akkor talán nem is kellene már robogó tizenévesen.A szüleid nem szeretnének rettegésben élni.

2010. febr. 15. 19:55
 6/13 anonim ***** válasza:

előző vagyok annyit még hozzátennék:

ha 22 éves vagy, 2 éve van jogsid, és 17 éves kortól lehet letenni akkor ne te adj tanácsot aki még ahoz is szerencsétlen volt hogy letegye a jogsit..

2010. febr. 15. 19:56
 7/13 anonim ***** válasza:

19:55:

csak tudod ha a fiad tizenévesen megtanult volna közlekedni akkor később nem törné össze a te kocsidat amivel sokkal nagyobb baj történhet mint egy 50ccm-s robogóval ;)

2010. febr. 15. 19:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Öcsém is robogót akar, ő a ballagására (májusban lesz neki). Na de nem kapja meg :D Nézd, jó dolog meg menő dolog a vezetés, a robogó/motor/ezüst merci, de ettől se felnőttebb nem leszel, se jobban nem fognak szeretni. Ez volt a kioktatós része :D

Szóval szerintem is várj még vele. Én a 17 szülinapomra kaptam jogsit, tehát nyáron már vezettem, érettségire később kocsival mentem, stb. Most 21 vagyok, van mögöttem pár km, külfödi vezetés, tehergépkocsi (apu által), de nem mondanám azt, hogy huuu de biztonságos az utakon. Nagyon sok a 7végi sofőr, és az olyan figyelmetlen, akik a balesetet okozzák. Nem mondom, hogy 2-4 múlva nem lesz ilyen, hanem inkább ha egy rossz szituba kerülsz, akkor "öregebb" fejjel könnyebben tudod feldolgozni.

Pl: amikor megkaptam a jogsim, kiesett a látóteremből egy kamion, és bekanyarodtam előtte. Hát oltári sokkot kaptam :S akkor megfogadtam, hogy többet kocsiba nem ülök, na de ma már egészen másképp kezelném a szitut.

Szóval szerintem várj vele, de ha elég ügyes és kitartó csajszi vagy, megkapod :P

2010. febr. 15. 20:07
 9/13 anonim ***** válasza:

*év

bocsi lemaradt :$

2010. febr. 15. 20:08
 10/13 anonim válasza:
Szerintem vhogy bulizd ki nem árt ha B-s jogsi előtt van már némi tapasztalatod az utakon csak ne félj amikor nyomulsz vele és akkor nem lesz semmi gond ellenkező esetbe ne is próbáld. Én a B-s jogsim pontosan azon a napon kezdtem el csinálni amikor lehetett egy nappal se vártam tovább és verda is azonnal lett a seggem alatt most 18 vagyok és több mint 20 000 km van mögöttem 1 év alatt nem csináltam semmi hülyeséget nem basztam el gyalogost vagy zúztam le kocsit minden nap vezetek nem is keveset. Azok a korhatárok jól vannak belőve szal akkor nyilván te is 15 évesen el fogsz boldogulni a robogóval. Csak ügyesen!!!
2010. febr. 15. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!