Mi lesz ennek a következménye?
Figyelt kérdés
Véletlenül vizet töltöttem a fékolajba, kb. 1 dl-t, Renault Thaia 1200 m3-is kocsiba. Mennyire veszélyes ez? Megszűnhet-e a fékhatás, esetleg vezetés közben, vagy mire lehet számítani? Most mit tegyek?2015. márc. 11. 20:22
1/11 anonim válasza:
Nagy lejtőn felforrhat a felhígult fékolaj + szétrohadnak a nyergekben a dugattyúk. Elmész szervizbe, vákuummal ki kell szívatni az egész, aztán mehet bele a friss.
Nem igazán értem, hogy sikerült ezt. :D
2/11 anonim válasza:
Gondolom a fékolaj tartállyal össze keverte a kiegyenlítő tartályt.
3/11 anonim válasza:
hát azért ahhoz már tényleg nagyon balfas znak kell lenni hogy azt összekeverje!
4/11 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos egy "kissé" figyelmetlen voltam... Köszi a választ, az a lényeg hogy nyugodtan elmehetek vele a kb. 15 km-re lévő szervízig, nem történhet baj.
2015. márc. 11. 20:56
5/11 anonim válasza:
Aha. Figyelmetlen. Olajcserére ne vállalkozz, hátha az ablakmosó folyadék tartályába kerül valahogy. :))
6/11 A kérdező kommentje:
Bevállalom hogy b...sz voltam, de ez most már így sikerült. Tudom hogy emiatt egy kicsit ciki is a kérdés, de segítséget kértem, és nem kritikát. Mint ahogy azt egy intelligens válaszolótól meg is kaptam!
2015. márc. 11. 21:03
7/11 anonim válasza:
Teljesen ki kell üriteni az egész trutymót a rendszerből, és új olaj kell bele. Nem árt szerelőre bizni, nem azért, mert b...sz-nak nézlek, hanem mert otthon nem biztos hogy ki tudod üriteni a viztől az egész rendszert.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket, holnap az első utam a szerelőhöz vezet, hogy megfizessem a tanulópénzt...
2015. márc. 11. 21:31
9/11 anonim válasza:
szerelő, és fékolaj csere.
Hogy miért történt ez, az a Te dolgod.
Máskor figyelj jobban.
10/11 anonim válasza:
Egy szervizig el lehet menni és ott lecseréltetni a fékolajat, amúgy és kellene, sokan nem cserélik, nem foglalkoznak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!