Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » E85. vagy Bioetanolt merhetek...

E85. vagy Bioetanolt merhetek e tankolni hosszabb út előtt?

Figyelt kérdés

Nincsen semmilyen átalakítás, felesben tankolnám, még soha nem volt etanol a kocsiban,

Olyant hallottam hogy az etanol miat cserélni kell majd a benzin szűrőt.

2010. febr. 15. 14:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem tankolnék hosszabb út előtt.

Ki tudja, hogy reagál rá az autód, és lehetnek lerakódott szennyeződések amit leoldhat, szóval elsőre azért ajánlott rövidebb utakon kipróbálni.

2010. febr. 15. 15:45
 2/6 anonim ***** válasza:
nem benzinszűrőt hanem tömítéseket csöveket meg egy pár dolgot szóval én nemraknám bele..
2010. febr. 15. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem felejtsd el,amelyik autóban nincs kialakítva az etanol elégetéséhez szükséges (komplet ) rendszer csak bajod lessz.
2010. febr. 15. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
egyszer neztem a totalcart es pont ezt teszteltek uj auton, ami allitolag ugyanugy rangat hidegen,rosszabbul megy es a tömiteseket is ugyanugy megeszi.Nekem egyszer volt a 75-ös alfamban es annyi pont eleg is volt...köszönöm de nem! keverve meg lehet olcsobb fogyasztast elerni de en tömenyen megegyszer E85-öt soha...bar ez szemelyes tapasztalat. probalkoznak ujabbat es ujabbat kitalalni de szerintem ez a resze nem tul jol sikerult vagy talaln hozza kellene gyartani a amotor alkatreszeit es kitapasztalni a gyartoknak is....amugy rad bizom:)
2010. febr. 15. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
ne tankolj mert akkor oda érsz ahová szeretnél
2010. febr. 15. 22:27
 6/6 Zozzancs válasza:

Hosszabb út előtt ismeretlenül semmiképp se tedd!

Az előttem szólókkal vitatkoznék, így több mint egy év és 18000km gondtalan E85-üzemmel a hátam mögött.

Azt javasolnám, hogy apránként kezdd a történetet, pl 5 liter, aztán 10, és egészen 50-50%-ig, ha az autód is úgy akarja. Közben készülj fel rá, hogy üzemanyagszűrőt, lehet hogy kell majd cserélned. Idősebb autó esetében a rendszerben lerakódott koszt az E85 leoldja a csövek faláról, így a retek eljut a szűrőbe, ahol megáll, amitől az eldugul. Ez ne tekintsük hibának, ez üzemszerű, számítani kell rá. A szűrő dolga hogy megfogja a koszt (= elduguljon) és ezzel megóvja a motort.

És NEM, nem eszi meg a gumi alkatrészeket, nem tudom hány helyen kell még ezt leírni. Ha nem tapasztaltad, ne károgj hülyeségeket, kösssz. Feláll a szőr a hátamon az ilyenektől.

2011. febr. 19. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!