E85. vagy Bioetanolt merhetek e tankolni hosszabb út előtt?
Nincsen semmilyen átalakítás, felesben tankolnám, még soha nem volt etanol a kocsiban,
Olyant hallottam hogy az etanol miat cserélni kell majd a benzin szűrőt.
Én nem tankolnék hosszabb út előtt.
Ki tudja, hogy reagál rá az autód, és lehetnek lerakódott szennyeződések amit leoldhat, szóval elsőre azért ajánlott rövidebb utakon kipróbálni.
Hosszabb út előtt ismeretlenül semmiképp se tedd!
Az előttem szólókkal vitatkoznék, így több mint egy év és 18000km gondtalan E85-üzemmel a hátam mögött.
Azt javasolnám, hogy apránként kezdd a történetet, pl 5 liter, aztán 10, és egészen 50-50%-ig, ha az autód is úgy akarja. Közben készülj fel rá, hogy üzemanyagszűrőt, lehet hogy kell majd cserélned. Idősebb autó esetében a rendszerben lerakódott koszt az E85 leoldja a csövek faláról, így a retek eljut a szűrőbe, ahol megáll, amitől az eldugul. Ez ne tekintsük hibának, ez üzemszerű, számítani kell rá. A szűrő dolga hogy megfogja a koszt (= elduguljon) és ezzel megóvja a motort.
És NEM, nem eszi meg a gumi alkatrészeket, nem tudom hány helyen kell még ezt leírni. Ha nem tapasztaltad, ne károgj hülyeségeket, kösssz. Feláll a szőr a hátamon az ilyenektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!