Miért nem büntettek meg?
Kb. 4 hónapja gyorshajtás miatt "üldözőbe" vett egy rendőrkocsi. Nem akartam megállni, mert a kocsi papírjai nem voltak nálam. Egy ideig követett szirénázva, de utána lehagytam! Ugye a rendszámomat simán leolvashatta. De 4 hónapja nem történt semmi. Nem kerestek fel. Pedig azt hittem majd megbüntetnek!!
Szerintetek miért nem?
Rengeteg munkájuk van.
Én pl 4 hónapra rá kaptam csekket a fénykép után.
Lehet téged nem fényképeztek csak meg akartak szívatni kicsit.
Egyébként bocs ,de ha nincsenek nálad az iratok akkor nem kellene feltűnni gyorshajtással.
1. a rendőr nem büntet, hanem bírságol.
2. ha nincsenek nálad a papírjaid, az max. szabálysértés, de a gyorshajtásért a jogsid is ugorhat, úgyhogy ha legközelebb így jársz, inkább állj meg. két rossz közül ez a jobbik.
3. ha 4 hónapja történt, már nemigen lesz belőle semmi.
bár sosem lehet tudni....
Előző, gondolom már veled is előfordult, hogy otthon hagyod a papírokat! A rendőrökbe a város szélén ütköztem, és onnan kezdtek el követni, de még gyorsabban mentem (nem lakott területen) és nem jöttek utánam! Szerintem nem vezetek felelőtlenül!
És azért hajtottam el, mert (valóban kiakartam "bújni" a szabály alól) rajtam is jelentkezett a gazdasági válság... egyedül élek...nem keresek valami sokat! És nem tudtam volna kifizetni. Lehet h így is megbüntetnek majd, de abba reménykedek, hogy nem! 25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!