Büntettek már meg valakit első ablak sötétítésért?
Annyi ilyen autót látok Magyarországon az utakon, ami szabálytalanul fóliázva van a vezető oldali ablak.
De, az ilyeneket nem büntetik meg?
Szóval én is megcsinálhatom az autóm ilyenre, és nem fog senkit érdekelni, nem fogok majd 30-100 ezres büntetést kapni ilyenekért?
Attól függ hány %-os a sötétítés, amiről persze kell lennie papírnak.
De ha jól tudom ezért nem pénzbírság jár, hanem elveszik a forgalmit.
hát azért ilyen autot nemsokat láthatsz mint amit linkeltél benne van vagy 130millába egy aston dbs.
amugy kicsit kevered a dolgokat. amit ezen látsz az gyári színezett üveg. "átlagosabb" auton pl a8-asokon merciken láthatsz ilyet. ezt szabad de ugye gyárliag utolag nemigazán tudod megcsinálni:D akkro már nem lenne gyári
amire te gondolsz az a foliázás, utolagossötétítés. arra meg vannak a szabályok h hátso ablak és és hátso oldalso ablakok mehetnek teljesen első oldalsok aszem 40% első ablakot meg nem lehet(bár ebbe a 2őbe nem vagyok biztos) hitelesítő bizonylat kell rola és lehet h forgalmiba is bekell vezetni azt nemtudom. viszont ami rendelkezik hitelesítő bizonylattal azok drágábbak és persze minőségibbek is. hivatalos helyen rakjék fel ahol szakemberek csinálják. a rendőrök általába azokat szűrik ki akik sufnituning megoldásokkal csinálják és igy balesetveszélyes. (persze nem feltétlen de valoszínűbb) őket ha elkapják van aki lekapartatja vele a foliát van aki elveszi a műszakit van aki szigoritott műszakira küldi a kocsit meg van akit a deákigazolványal le lehet beszélni a dolgokrol. de én speciel egyetértek azzal h ha valaki tuningol akkor rendes cuccokat rakjon a kocsira ne olyanokat amik balesetveszélyesek. lehet h uj osztokört simán felhegeszteni a régire egyszerűbb meg egy jo hegesztőmester rendesen megcsinálja de ha meg valaki kitalálja h othon maga is feltudja hegeszteni mert a mester az drága meg a féltengelycsere is aztán mikor letörik a hegsztése és átgázol egy családon a járdán akkor meg csak néz. hameg helyszinen elveszik érte a forgalmiját akkor meg höbörög.
ha te otthon lefoliázod valami tesco szintű cuccal akkor megbüntetnek és nem megy át a műszakin.(persze okosba havernál át lehet vinni egy plusz 10esért de az más) ha minőségi foliát raksz rá (megnézed h hova milyen sötétítést rakhatsz gondlom nkh-nál fennvan) akkor max kötözködnek kicsit de ha mutatod a tanusítványokat h lehet akkor nem szívoznak(ha meg lehurogod őket ugyis találnak valamit)
amit linkeltél azmeg színezett üveg az mástészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!