Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntettek már meg valakit...

Büntettek már meg valakit első ablak sötétítésért?

Figyelt kérdés

Annyi ilyen autót látok Magyarországon az utakon, ami szabálytalanul fóliázva van a vezető oldali ablak.

[link]

De, az ilyeneket nem büntetik meg?

Szóval én is megcsinálhatom az autóm ilyenre, és nem fog senkit érdekelni, nem fogok majd 30-100 ezres büntetést kapni ilyenekért?

2011. jún. 6. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ hány %-os a sötétítés, amiről persze kell lennie papírnak.

De ha jól tudom ezért nem pénzbírság jár, hanem elveszik a forgalmit.

2011. jún. 6. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Jaja, ha én rendőr lennék és ilyet látnék, megállítanám az emberkét és levenném a rendszámát.
2011. jún. 6. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:

hát azért ilyen autot nemsokat láthatsz mint amit linkeltél benne van vagy 130millába egy aston dbs.

amugy kicsit kevered a dolgokat. amit ezen látsz az gyári színezett üveg. "átlagosabb" auton pl a8-asokon merciken láthatsz ilyet. ezt szabad de ugye gyárliag utolag nemigazán tudod megcsinálni:D akkro már nem lenne gyári

amire te gondolsz az a foliázás, utolagossötétítés. arra meg vannak a szabályok h hátso ablak és és hátso oldalso ablakok mehetnek teljesen első oldalsok aszem 40% első ablakot meg nem lehet(bár ebbe a 2őbe nem vagyok biztos) hitelesítő bizonylat kell rola és lehet h forgalmiba is bekell vezetni azt nemtudom. viszont ami rendelkezik hitelesítő bizonylattal azok drágábbak és persze minőségibbek is. hivatalos helyen rakjék fel ahol szakemberek csinálják. a rendőrök általába azokat szűrik ki akik sufnituning megoldásokkal csinálják és igy balesetveszélyes. (persze nem feltétlen de valoszínűbb) őket ha elkapják van aki lekapartatja vele a foliát van aki elveszi a műszakit van aki szigoritott műszakira küldi a kocsit meg van akit a deákigazolványal le lehet beszélni a dolgokrol. de én speciel egyetértek azzal h ha valaki tuningol akkor rendes cuccokat rakjon a kocsira ne olyanokat amik balesetveszélyesek. lehet h uj osztokört simán felhegeszteni a régire egyszerűbb meg egy jo hegesztőmester rendesen megcsinálja de ha meg valaki kitalálja h othon maga is feltudja hegeszteni mert a mester az drága meg a féltengelycsere is aztán mikor letörik a hegsztése és átgázol egy családon a járdán akkor meg csak néz. hameg helyszinen elveszik érte a forgalmiját akkor meg höbörög.

2011. jún. 6. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Már bocs, de a képen semmi releváns nem látszik a kérdés szempontjából.
2011. jún. 6. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
elsőablakok,szélvédő 18%os lehet max.
2011. jún. 6. 17:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Első ablakokon, és szélvédőn semmilyen sötétítés nem lehet ! a többin bármilyen
2011. jún. 6. 17:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Tökmindegy milyen autót linkeltem, csak az üvegere véloztam, hogy ha így fóliázom a vezető ablakot, majd fognak-e megbüntetni, mert szabálytalant, meg nem megy át a műszakin.
2011. jún. 6. 18:04
 8/9 anonim ***** válasza:

ha te otthon lefoliázod valami tesco szintű cuccal akkor megbüntetnek és nem megy át a műszakin.(persze okosba havernál át lehet vinni egy plusz 10esért de az más) ha minőségi foliát raksz rá (megnézed h hova milyen sötétítést rakhatsz gondlom nkh-nál fennvan) akkor max kötözködnek kicsit de ha mutatod a tanusítványokat h lehet akkor nem szívoznak(ha meg lehurogod őket ugyis találnak valamit)

amit linkeltél azmeg színezett üveg az mástészta

2011. jún. 8. 12:49
 9/9 anonim válasza:
Apukámnak volt egy busza (amit összetörtek egy balesetben) annak is volt sötétített ablaka (azaz fóliázott)... Egyszer megyünk valahová, és megállít a rendőr, megkérdi, hogy miért ilyen sötétek az ablakok (nem sírkőfekete volt, csak olyan, ami valami kontrasztot ad a belső térre) és ha jól emlékszem, apámat (aki Igazságügyi Szakértő) még bíróságra is be akarták vinni, vagy valami hasonló. De ez miért lenne balesetveszélyes?! Szerintem épp ellenkezőleg. A mi autónkba kívülről nem lehetett könnyen belátni (fólia miatt), de belülről kifelé olyan kristálytisztán látsz mindent, mintha ott se lenne (ergo belülről semmivel se sötétebb). Az meg más, hogy amikor balesetünk volt, nem törtek szilánkokra az ablakok, hanem a fólia miatt egy darabban estek ki...
2011. szept. 15. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!