Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy is kell megkaparni az autót?

Hogy is kell megkaparni az autót?

Figyelt kérdés

Tanuló autóval mentem és nem tudom hogy csináltam, de megkapart az autó ... az óktató is csak elmosolyodott.

Annyira meg voltam szeppenve hogy kipörgött a kerék, hogy már nem is tudom hogy csináltam (megijedtem).

Hogy kell kaparni? Azt hiszem úgy csináltam hogy engedtem a kuplungot fel és amikor fogott az autó akkor jókora gázt adtam neki, legalábbis így emlékszem vissza. Emelkedőn voltam és ott akartam elindulni és azért ösztönösen nagy gázt nyomtam :)) A lényeg akkor úgy kell kaparni ahogy fentebb leírtam?

Opel astra G 1.4 benzin

2015. márc. 9. 17:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

Ennyi gyökeret egy rakáson b**meg. Feltett egy kérdést, szóval nem említette, hogy ő akar lenni a helyi basszájba, de már megy prédikálás.

Hatásosabb ha előbb adsz nagy gázt, és utána engeded fel a kuplungot viszonylag gyorsan, de nem annyira, hogy lefulladjon.

2015. márc. 9. 20:12
 12/17 A kérdező kommentje:

11-es köszönöm, hogy kiálltál mellettem ... (zöld pacsi)

Akkor kapar meg ha nagy gáz van és viszonylag gyorsan engedem fel a kuplugot; gondolom olyan 3 ezres fordulatig fel kell pörgetni és kuplung fel. Oda kell figyelnem akkor, hogy mennyi gázt adok induláskor ... Főleg forgalmi vizsgán

2015. márc. 9. 20:20
 13/17 anonim ***** válasza:
Sima elinduláshoz nagyon kicsi gáz kell. Igazából gáz nélkül is el lehet csak kuplunggal, de nyilván ezt megmutatta oktatód is. Illetve ez a technika csak parkolásnál/dugóban/nagyon kicsi manőverezésnél használatos, forgalomban nem fognak érte szeretni, ha így 'startolsz' zöldnél.
2015. márc. 9. 21:27
 14/17 anonim ***** válasza:

"Akkor lécíves közöl velem, hogy mi a kuplung szerepe?"

Mondd, hogy ez csak vicc volt!

2015. márc. 9. 21:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Miquel: Tudom mi a kuplung/tengelykapcsoló .... csak a te szemszögedből akarom/szeretném hallani ...
2015. márc. 10. 05:11
 16/17 anonim ***** válasza:
A tengelykapcsoló a motor és a váltó között a hajtást szünteti meg, ahogy engeded fel a kuplungot, annál jobban adja át a hajtást a váltó felé. Bár kétlem hogy tudtad ezt, mert ha tudtad volna nem lenne most itt ez a kérdés.
2015. márc. 10. 17:04
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
legszivesebben a kerekhez nyomnám az agyatlan fejedet az összes kapartatós kerdeseddel egyutt!
2015. márc. 10. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!