Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki megmagyarázná nekem...

Valaki megmagyarázná nekem hogy az olaszok miért olyan ügyetlenül közlekednek?

Figyelt kérdés
Legalább is azt vettem észre hogy előbb törik össze az autót mint hogy használatba vették volna. A másik meg amit észre vettem hogy igen lomhák!!!! Magyarázza el valaki miért ilyenek?

2015. márc. 6. 20:22
1 2
 11/11 anonim válasza:

OK.

Észak Olaszországban lakom, és nekem történetesen az idegeimre mennek azzal, ahogy vezetnek. Nulla dinamika és látszólag irdatlan nagy önzés.

Ami nagyon érdekes, hogy ettől függetlenül valahogy még sincs annyi baleset, mint amennyi ilyen körülmények mellett elvárható lenne... Ez számomra rejtély :-).

Talán, mert az úthálózatuk viszont jobb.

Nekem az a meglátásom, hogy ennek semmi köze a temperamentumhoz, sem a népsűrűséghez - ez hiába nagyobb ország, mint Magyarország, de egyes helyeken nem nagyobb a népsűrűség, mint nálunk a kisvárosok, vagy épp Budapest vonzáskörzetében.

A figyelmetlenség az lehet, hogy onnan jön, mert be kell látni, hogy eléggé nem figyelnek egymásra az élet más területén se. neki legyen jó, mások meg vigyázzanak magukra. Pont.

Aztán nagyon sok az idős, de még autót vezető ember. Ők félnek, bizonytalanok, hibáznak.

A vezetést nagyobb részt nem autósiskolában tanítják, hanem egy kezdő mellé beül egy gyakorlottabb sofőr, és ha az baromságokat csinál (pl. jó nagy ívben kanyarodik jobbra, vagy nem tud elindulni lejtős úton) akkor a "tanítványa" is ezt fogja tenni.

Az autópályán mennek általában, mint a meszes, főleg, ha jó kocsijuk van, pedig a büntetés tetemes, sőt bizonyos esetekben az autódat is azonnal elkobozzák - a jogsi mellé.

Az autók nem azért vannak romos állapotban, mert állandóan nyomják, hanem mert nem szervizeltetnek rendesen. Illetve csak a legfontosabbakat (fék, világítás, gumik), mert rettenetesen drága.

Ezért nem szabad olasz használt autót venni....

2015. márc. 10. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!