Valaki megmagyarázná nekem hogy az olaszok miért olyan ügyetlenül közlekednek?
Én pont azt vettem észre, hogy nagyon nyomják neki, és elég idegbetegen vezetnek.
Más vérmérséklet, szűk városi utcák, más mentalitás és közlekedési morál.
Ők nem foglalkoznak az autó épségével csak minél hamarabb eljussanak A-ból B-be... Korzikán voltam nyáron, és mindegyik autónak sérült volt az eleje és hátulja. Parkolásnál ha nincs elég hely enyhén megtolják az előttük és/vagy mögöttük lévő autót, hogy legyen hely.
Teljesen más a közlekedési moráljuk, de hasonlóképp van a görögöknél is. Én örülök, hogy nálunk nem így van.
Mediterrán temperamentum :-D
Olasz, spanyol, portugál, francia, görög, de még a Földközi tenger túlsó partján (Afrika) élő népekre is jellemező viselkedés.
Trieszt a Monarchia jelentős kikötővárosa volt, Trianon után lett olasz.
Azt nem tudom ennek mennyi köze van az ottani közlekedéshez :-)
Mediterrán mentalitás, hirtelen felhúzzák magukat, és ugye ők mindig kapkodnak, fel vannak háborodva, ba*nak mindenre.
És igaz, hogy Észak-Olaszországban nem ilyen a közlekedés, ott inkább olyan "németesek" az emberek, pontosak, nyugodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!