Egy Honda civic váltójában ki lehet-e cserélni az ötödik fokozatot? Olyanra, hogy ne pörögjön a motor 120nál 4000et?
Szeretem az autot, nem akarok megválni tőle, de ez iszonyatosan zavar...
Érdekelne, hogy lehetséges-e ilyesmi? És ha igen, hol lenne célszerű ilyen átalakítással probálkozni? A neten csak válto szervízeket találok. Gyanítom ők nem átalakitásokra szakosodtak hanem gyári alkatrészeket cserélnek a váltóban ha kell... Ugyanaz a Civic ami nekem van készült más áttétekkel is, ahol kb 3400at forog a motor 120nál de ha joltudom ott a difinek van inkább nagyobb áttéte, tehát minden fokozat hosszabb... A motor elvileg elbírja, és én momentán abszolute tojok rá h menynire (nem) gyorsul esetleg 5ösbe, ugyanis a 4-es és 5ös fokozat között perpill alig van különbség.
Szia,
köszi a gyors választ :)
A civic amit említettem abban ugyanaz a motor van mint az enyémben: 1.7 literes nem vtec 115-120 -lóerős nemtudom pontosan (D17A8) szóval elvileg a nagyobb fokozatot elbirná a motor még. Amúgy azrét zavar mert legszivesebben hatosba váltanék ha lenne de nincs... :( országuton nekem is 7.5 liter körül fogyaszt. De nem is annyira a fogyasztáson van a hangsuly, hanem inkább azon, hogy van két majdnem egyforma fokozat a kocsiba és 5ösbe 120-130as temponál zavaro ez a motorzaj, pedig 3500nál sokkal-sokkal halkabb lenne (legalábbis az én kocsim) valahogy 3700 környékén nagyon felhangosodik. És nem a futomű zaj hanem tényleg a motorzaj az ami zavar. mivel amúgy semmi baja nincs a kocsinak, relative kevés a kilométer is benne és elégedett vagyok vele, nem akarok tőle megválni, de elmondhatatlanul boldoggátenne ha sikerülne rajta ilyesmit módosítani... ;) sokakl közelebb kerülne a szívemhez :)
Én amúgy egyáltalán nem vezetek sportosan szóval nálam nem szempont a végsebesség meg a gyorsulás :)
Ha esetleg van valami ötleted, hogy hol tudnék probálkozni ilyen átalakítással azt előre is köszönöm :)
szio
D17A8 a motor kodja.
de nagyon hasonlit allitolag mindenben az 1.6os motorokhoz, pl a kuplung korul minden ugyanaz (d series)
1.7-es motorhoz ilyen áttételt te jó ég. A f#szukat levágnám én is. A Hondánál mindenre úgy odafigyelnek, de ez komolyan mi??
Nekem az 1.2-es 80 lovas Punto megy 3000-nél 110-et!
Szerintem itt sok választ nem fogsz kapni, én inkább márkafórumokon érdeklődnék. Lehet a Hondának is van ilyen adatbázisa, mint az Opelnek, ahol minden váltó és áttétel szerepel, illetve, hogy mibe építették. Így talán lehetne szemezgetni.
köszi a választ.
igazság szerint kezdem feladni, elküldtem emailbe pár érdeklődést de vagy nem vállalnak ilyesmit vagy választ se kapok... De szerintem is egy elbaltázott konstrukcio.. Simán lenne ereje hozzá hogy 3400nál menjen 130at persze nem lenne olyan dinamikája de az pont nemérdekel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!