Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri egy kétütemű autó ma?

Stickman258 kérdése:

Megéri egy kétütemű autó ma?

Figyelt kérdés
Régi vágyam, hogy legyen egy Wartburgom. De most kicsit félek a mai benzin meg olajáraktól. Azzal tisztában vagyok, hogy sok hibája van (fékek, váltó, stb.). Csak megéri-e, ha nem akkor valami Skoda 120 vagy Lada 1200s
2015. márc. 4. 17:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hétköznapi használatra nem éri meg. Hobbiautónál meg úgysem számít, hogy megéri-e, nem azért van.
2015. márc. 4. 17:56
 2/12 jackson666 ***** válasza:
Megéri olcsó az alkatrész.
2015. márc. 4. 18:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Így van ahogy az első írja!

Ha hobbiautónak kell, mert ez a "régi vágyad" és csak eljárni erre-arra, kirándulni a környéken, bemenni a városba kell, akkor hajrá. Ha a munkád miatt napi több száz km-t kell ingáznod autópályán, arra természetesen nem ajánlom. De ezzel szerintem nagy újdonságot nem írtam...

2015. márc. 4. 19:58
 4/12 A kérdező kommentje:
Igazából csak iskolába járáshoz kéne (diák vagyok napi 10 km a városban. Arra megérné?
2015. márc. 5. 18:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha van más alternatíva, amivel biztosan, időben el tudsz jutni az iskolába, bele lehet vágni. Lehet, hogy nem lesz olcsóbb vagy gyorsabb, mint biciklivel vagy tömegközlekedéssel, de kétségkívül látványosabb lesz. Meg ugye ott van az élmény, hogy saját autó - diákként nagy szó az. De mindig legyen valami tartalék megoldás, mert az ezeréves Wartburgoknál bármikor becsúszhat egy olyan hiba, ami miatt nem tudsz vele eljutni iskolába vagy reggel túl sokáig tartana, mire megjavítanád.
2015. márc. 5. 19:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. márc. 10. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:
a váltóval miért lenne baj? Nagyapám Wartburgja 1973-as, a váltóhoz soha nem volt hozzá nyúlva, a mai napig tökéletes pedig a kocsiban már van 280 000 km, az igaz monduk hogy az utóbbi években már nem használjuk annyit, de én pár éve gondolkodás nélkül beültünk és elmentünk vele Eisenach-ba ahol egykor gyártották. Gond nélkül megjárta az utat pedig nem 500 km volt hanem jóval több, 90-110 km/h-val tekert az autópályán. Az hogy mennyire felel meg a mai igényeknek szerintem ne firtassuk mert azért mégis csak több mint 40 éve készült egy teljesen más világba, más igényekhez és más technológiával. Amibe viszont a mai autókat toronymagasan elveri, hogy elmúlt 40 éves és nem rohad, nincs vele gond, nem áll le az úton és nem kell autómentőt hívni hozzá, egyszerű mint egy faék stb. Persze ehhez rendbe kell tartani. Sokat eszik, az egy dolog, hogyne enne mikor nem mai technika és kétütemű, de ez mellékes szerintem. Aki szereti az szereti.
2015. márc. 17. 11:37
 8/12 A kérdező kommentje:
A váltóra azért gondoltam mert a kormányváltó eleve egy gyenge pont (szerintem) és nehezen veszi be a Wartburg váltója a rükvercet mert van egy bólya ami midnig elcsúszik és azt kell állítgatni. Meg hogy 4 sebességes.
2015. márc. 18. 08:37
 9/12 anonim ***** válasza:
nem tudom, nekem könnyen veszi a sebességet, a hátramenetet is, soha nem volt gondom vele, de nagyapám sem panaszkodott rá hogy nem venné a sebességet. Azért meg hogy kormányváltós, semmivel nem gyengébb mint a padlóváltós autók. Amerikában rengeteg autót kormányváltósra csinálnak, a sebességi fokozatok száma szintán nincs összefüggésben a váltó minőségével.
2015. márc. 18. 09:19
 10/12 A kérdező kommentje:
Azok a kormányváltósok automaták. Az azért megint más. A sebességekkel arra céloztam hogy nem a leggazdaságosabb a 4 sebesség. Lehet hogy a tiéteknél nem volt iylen nagypapámnak is volt egy 78-as 353-a és annak a bólyáját állítnai kellett mindig. Nyílván nem fogunk megegyezni mert szerintem más korosztály vagyunk és a véleményünk is más. Nekem a kormányváltó egy hátrány, lehet hogy ha beletanulnék én is azt mondanám tévedtem. De így nekem még hátrány. Csak Trabantot vezettem ami kormányváltós volt (ami teljesen más) abban is meg kellett szoknom.
2015. márc. 18. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!