Ha valaki elmenekül a rendőrök elől motorral, és valaki pl. tudja hogy ki az, és elmondja nekik, ők tehetnek valamit, vagy nem lehet bebizonyítani?
Hát, ha valaki tanúként állítja hogy XY ült azon a motoron, nem árt ha bizonyítani is tudja állítását. Mert mi van ha a motoros mondjuk egy ügyvéd vagy van egy jó ügyvédje és azt feleli hogy tisztelt tanú, kérem bizonyítsa be állítását különben beperlem rágalmazásért vagy hamis tanúzásért.
Tehát csak óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy igen, a motoros ruha és a sisak alatt XY volt, átláttam a ruhán mert én vagyok Superman.
Egy tanú állítását még ki lehet védeni, de ha ketten állítják, hogy felismerték az illetőt, az már bizonyíték lehet.
A két tanú lehet két rendőr, vagy egy rendőr, és egy civil személy.
Az egy másik kérdés, hogy a rendőr akar-e egy ilyen esetben bele bonyolódni az intézkedésbe, vagy megelégszik azzal, hogy megjegyzi az esetet, s majd alkalom-adtán eszébe jut
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!