5 millióból inkább egy vadi új kiskategóriás vagy egy 4-5 éves felső kategóriás autót vennél? Számomra nagyon nehéz döntés.
Mindig is bmw-re vágytam, gyerekkorom óta, most végre megadathatna, így 32 évesen, viszont ezekben már legalább 150 ezer km van, ha nem több és bármi bajuk lehet, garancia már nincs rá, stb.
Ellenben vehetnék mondjuk egy extrásabb opel astrát nagyobb motorral, ami elvisz mindenhova és nem lenne vele gondom hosszú éveken át.
Egy 4-5 éves audi/bmw mennyire szervízigényes már? Mennyibe kerülne esetleg majdnem minden kopó alkatrészt kicserélni benne?
Ha ezeket kicserélném, ugyan úgy hűségesen szolgálna több éven át?
Ti mit tennétek?
2 en élünk, az autót csak munkába járáshoz használom, semmi másra..
Először is az Astra nem kis kategória. Ebben a méretben 5 millióval nem mész messzire. Inkább a Corsa lenne érdekes.
Én ennyi pénzért most egy S-line A5öt vennék, de az az én fétisem csak:) Igazából azt kell nagyon megrágni, hogy mire van szükséged. Két fő, munkába bőven elég lenne a kisebbik kompakt (Corsa, Polo etc) Nyilván te nagyobbra vágysz, érdemes lenne akkor megnézni az Octavia-t is. Plusz még hozzá jön, hogy melyik márka lenne neked szimpatikus.
Hát általában a nagyon gazdagok pont azért cserélik 5 évente le a kocsijukat, mert akkor van egy nagyobb szerviz periódus.(persze ez használattól is függ)
Én inkább vennék egy használt de jobb kocsit, mint egy "fapadosabb" de újat. Meg az új autónak sok az értékvesztése. Vennék egy 2-5 éves kocsit ennyi pénzből, de hagynék 1 millát arra, hogy teljesen rendbe tegyem ha kellene, de egy nem agyon hajtottra azért ebben a korban még nem kell sokat költeni. Nekem csak 9 éves kocsira volt pénzem 2 éve, idén ősszel lesz 12 éves, de mindenki 4-6 évesnek tartja, sokkal jobb mint a szüleim 7 éves vadi újonnan vett, de alap kocsi.
"Hát általában a nagyon gazdagok pont azért cserélik 5 évente le a kocsijukat, mert akkor van egy nagyobb szerviz periódus.(persze ez használattól is függ) "
Ez mese, azért cserélik, mert már kijött az újabb modell, és az kell nekik. Vagy mert lizingelték az autót, és 4-5 év után lizingelnek egy újabbat.
Amúgy 4-5 millából én is egy prémiumot vennék inkább ezeknek a 150 ezer km meg sem kottyan.
Nézegettem a hasznaltauton a 2010 utáni 3-as bmw-ket, és találtam 3-at is, 3,5-4,5 millióig, amiben 40-50 ezer km van, illetve karcmentes hibátlan állapotot írnak le róluk a magáneladók..
Lehetséges lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!