Melyik húz jobban érzésre? Egy 500-as 1hengeres 4T
supermoto, vagy egy sor4-es 1000-es sportmotor?
Figyelt kérdés
mármint tudom hogy jobban gyorsul a sportgép de a supermotor könnyedsége és kecsessége miatt érzésre az gyorsul és húz jobban mondjuk 100-120ig nem? nem arról van szó hogy alul jobb az 1hengeres meg agfresszívebben indul el de ugy mikor ki van pörgetve úgy érzed az jobban húz nem?
úgy értem 0-100ig vagy 120 ig :) kicsit félreérthető volt bocsi igaz nem próbáltam de van egy 450 es rmz-m és szerintem az jobban húzhat érzésre mint egy sportmotor mivel könnyű stb
2015. febr. 15. 20:24
2/4 dirtboy válasza:
a motor súlyát aligha érzed miközben gyorsul,a supermoto ugyan könnyebb de a gyorsasági akkor is gyorsabban felröppen 100-120ra,nem érezheted gyorsabbnak hiszen a supermotó lassabb és magasabban is ülsz.
minél közelebb vagy az úthoz annál gyorsabbnak érzed a tempót,ezért tűnnek a gokartok is baromi gyorsnak már kisebb tempónál is.
van supermoto ami nagyon durván tud gyorsulni de az nem a 450es rmz.
ez egy 628ccm 112kilós 67lovas 60Nm forgató nyomatékú supermotó volt.
2015. febr. 15. 20:36
3/4 anonim válasza:
annyi a lényeg, hogy egy supermoto-n más az üléspozíció, más az elhelyezkedésed, más a motor aerodinamikája, tehát máshogy érzed a sebességet. Egy gyorsulásin majdnem hasonfekszel, a felső tested előre felé nyomul, a lábad hátra felé, jobb az aerodinamika, jobban elnyeli a rád ható erőt. Tegyük fel hogy van egy 500 ccm-es supermoto és gyorsasági, ugyan azzal a teljesítménnyel, a supermoton erősebbnek érzed, a gyorsaságit a supermoto-hoz képestn pedig gyengébbnek, valójában nem gyengébb, csak a fentebb írt dolgok miatt jobban elnyeled a rádható erőt. Ebből adódóan a gyorsasági sor 4-es 1000-es sportmotor erősebb és jobban húz csak nem úgy érzed. Nem tudom jobban megfogalmazni, most hiába mennék bele száraz fizikai magyarázatokba, felesleges lenne szerintem.
2015. febr. 16. 15:15
4/4 anonim válasza:
Egy ezres sportgépnél 100-120-ig még csak sebességet sem kell váltanod, folyamatos a gyorsulás, míg a supermotonál majdnem végigkapcsolod az összes fokozatot az is sok kieső idő. Az egykerekezési hajlam is nagyobb a supermotonál...
Saccra fele idő alatt teszi meg a százas sprintet az ezres...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!