Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet kuplungolás...

Hogyan lehet kuplungolás nélkül sebességet váltani?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hónapban 2x is volt baj a kuplung pedál bowdennel... 1. esetben a ház előtt történt és így el se indultam, 2. esetben meg egy város közepén és csak úgy tudok hazamenni, hogy autópályára is fel kell hajtanom... ez pedig a kérdéses módszer nélkül nem megy. Tehát 2. esetben úgy fékeztem, hogy lefullasztottam a motort illetve 2-be ,,bicegtem". Amikor elértem egy szervízt akkor pedzettem azért, hogy a törött bowden anyát visszacsavarták.

Tehát adódik, hogy meg kell tanulnom kuplungolás nélkül is váltani...

Hogyan tehetem ezt meg? Van e esélyem 1,5 éves rutinnal úgy, hogy nem vágom tönkre a váltót?

2015. febr. 9. 10:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
71%

" meg kell tanulnom kuplungolás nélkül is váltani... "

-nem fog menni,

nem véletlenül van az a fránya kuplung az autóban,enélkül nem lehet használni közlekedésre az autót,

2015. febr. 9. 11:04
 2/22 A kérdező kommentje:

Amikor elértem egy szervízt akkor pedzettem azért, hogy a törött bowden anyát visszacsavarták.

Helyesen:

Amikor elértem egy szervízt akkor 1500 ft-ot fizettem azért, hogy a törött bowden anyát visszacsavarták.

1. válaszoló:

Biztos meg lehet tanulni. Elvégre csak egy fránya régi Swiftem van...

2015. febr. 9. 11:49
 3/22 anonim ***** válasza:
57%

" Biztos meg lehet tanulni. "

-biztos ,hogy nem

2015. febr. 9. 12:32
 4/22 anonim válasza:
39%

Elinduláshoz mindenképpen kell a kuplung ,utána már a felkapcsolásokat ,bizonyos fordulatszámon meg lehet oldani.Bármelyik sebességből könnyű kitenni üresbe.

Ami problémásabb ,a nagyobb sebességből visszatenni alacsonyabba.(nekem még nem sikerült.)

Rendszeresen szoktam gyakorolni ezeket,de ,ha nem vagy gyakorlott elég rendesen hazavághatod a tárcsát és a kuplungszerkezetet is.

2015. febr. 9. 13:06
 5/22 anonim ***** válasza:
36%

Ne szívassátok már a kérdezőt. Igenis lehet kuplung nélkül sebességet váltani.

Kérdező, a haverom most olyan autót vett, amiben még kuplung sincs!

2015. febr. 9. 13:23
 6/22 A kérdező kommentje:
Elindulni 2-ben el lehet, amit biztosan nem lehet azt tolatni. Mondjuk èn múltkor tolattam így, de nagyon veszèlyes ès macerás.
2015. febr. 9. 13:23
 7/22 A kérdező kommentje:

Feri!

Automatát? Ott tènyleg nem kell kuplungolni...

2015. febr. 9. 13:25
 8/22 anonim ***** válasza:
Azt ám! :D
2015. febr. 9. 13:36
 9/22 anonim ***** válasza:

Lehet váltani kuplung nélkül alkalomadtán, de a váltó nem szereti. Nem szabad bele erőltetni a fokozatokba a váltót.

Példa: suzuki swift 1.3 (aránylag) recsegés nélküli váltása:

45-nél 5

35-nél 4

25-nél 3

15-nél 2

2015. febr. 9. 13:56
 10/22 A kérdező kommentje:

Aki normálisan hozzátudott szólni azoknak köszönöm...

Akik meg nem azoknak kívánom, hogy 40 km-re a lakhelyüktől törtènjen az, hogy menjen tönkre a kuplung pedál bármilyen okból (bowden szakadás, hidraulika elfolyás, stb.) ès tötymörögjenek haza 2-ben ès legyen 100 lámpa ami mind pirosra vált ès mindig meg kelljen állni...

2015. febr. 9. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!