Van itt olyan aki nagyon béna, mégis letette a jogsit?
Most kezdtem el, már vezetgettem is, az elmélet gyorsan csúszik, érdekel is nagyon, de piszkosul félek hogy nem sikerül, iszonyatosan béna vagyok! :)
Nektek hogyan sikerült?
25/l
Itt ha jól tudom, 22.
Sajnos egy picit maximalista vagyok:) viszont lúzer is:D az autóvezetés meg ilyan összetett, annyi ponton el lehet rontani, elég egy kattant autós, vagy egy lefelejtett index, és kész a baleset. Viszont iszonyatosan várom hogy vezethessek, lusta dög vagyok általában, de minden nap tanulok, van hogy 2-3 óra hosszákat:)
Szívem szerint már most vezetnék, és az a vicces, hogy pont most kaptam egy kisebb munkát, amivel elindulhatok, a fizu pont annyi mint az elsősegély ára:))
De nagyon megnyugtattatok, köszönöm szépen!
Ment is mindenkinek a pacsi! ;)
Ha gondoljátok, írhattok még tapasztalatokat:)
20 éves vagyok, előző nyáron kezdtem el a jogsit. Az volt az első alkalom, hogy kormány előtt ülök. El sem tudtam képzelni, még elméletben sem, hogy én hogyan fogom ezt én itt így vezetgetni, váltani, figyelni a forgalmat, táblákat, anyám kínját.
Szerencsére kifogtam egy határozott, de rendes, nyugodt oktatót, aki végig kísért utamon. Állítása szerint elején veszett ügynek látott, nagyon béna voltam, de kb. a 15-20 óra után nagyon gyorsan megindult a fejlődésem, és a 30. órára elértem, hogy nyugodtan, teljesen magabiztosan egyedül vezetek, szinte hiba nélkül, figyelve amire kell.
Ő is meglepődött rajtam, és ezt többször hangsúlyozta is, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen kontraszt lesz az első pár alkalom, és az utolsók között.
Persze saját magam érdekében még vettem pár órát, de azokon szinte csak végig dumáltunk, nem kellett semmibe beleszólnia, inkább csak magamat stabilizáltam.
Az első forgalmin ugyan meghúztak, egy olyan miatt, amin máig felhúzom magam... ha megkérdeznék, most sem csinálnám máshogyan. De hát, nem volt kenőpénz.
Egy szó mint száz. Sikerülni fog az, ha nem is az első, vagy huszonharmadik órában, de rá fogsz érezni. Nekem is remegett a lábam, nem tudtam adagolni a gázt, ugrált a kocsi, nem tudtam, hogy most a váltásra figyeljek vagy a forgalomra, stb stb, de szerencsére az oktatóm ott volt, és bármi volt, közbeavatkozott, vagy kijavított. A lényeg, hogy türelmes legyél, és adj időt magadnak. Senki sem úgy született, hogy tud vezetni, ha meg más mondjuk ezért lenéz, mert neki gyorsabban meglett... Hát, örüljön neki, ettől ő miért is jobb ember?:)
nos, a vezetést, ha lehet, úgy kell intézni, hogy naponta csapatni, aztán irány a vizsga...kihagyásokkal elég kényes..
én folyamatosan minden nap vezettem, az oktató az első nap szólt, hogy jól indul a dolog, bejelent két hét múlva történő vizsgára..kivert a víz, de átmentem..
Csodálkozol, hogy bénának érzed magad, ne a férjed tanítson. hidd el még ha jó a szándék, egy idegen mellett kevésbé lesznek komplexusaid, megfelelési kényszer, hogy ne hibázz.
Saját tapasztalat a feleséget ne a férje tanítsa, mert a legjobb szándék sem jó, hiába türelmes az ember. Egy oktatónak jobban kell tudnia oldani a helyzetet.
Fiúknál másképp megy, bár vannak srácok akiknek szintén nehezebben indul el.
Amúgy meg csak rutint kell szerezned, és ha biztonságban érzed magad menni fog, mint a karikacsapás.
Ti is kaptatok egy-egy zöldet (kàr hogy csak egyet lehet adni :-( ).
Én is abban bizok, hogy egykor majd csak kacagni fogok magamon, hogy milyen gyengus voltam :D Mindjàrt hivom a dokit a làtàsvizsgàlat miatt, még ettöl is félek :D
A CD lassan hibàtlan lesz, eddig a legjobb 3 hiba volt.
Utolso, igazad van, tényleg feszélyez egy kicsit hogy a férjem "tanit", remélem, tényleg jo fej az oktato, mert akkor hamar belejövök:)
Ha minden jol megy, kb 1 honap és mehetek elméletire! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!