Van egy simson s51-esem most csináltak motor generált mindent cseréltek és mégis mikor elindulok és huzom neki akkor szaggat mint ha nem kapna benzint kicseréltem a karbit is de akkor is pedig be van rendesen álitva a karbi mi lehet a baj?
Ebből,hogy szaggat,nem lehet sokmindent megállapítani.Mint ha nem kapna benzint:
tedd egyel lejjebb a subertűn a lemezkét(gázbowden alsó vége)
Egyébként nem ócsárolásképpen írom,de rengeteg utángyártott szemét alkatrészt lehet beszerezni,többek között karbit is kompletten,illetve a belevalókat külön.Nem biztos,hogy jók,és már szívtam e miatt.
Főfúvóka is lehet kicsi,vagy az úszószint alacsony.
Ha a karbi lenne tré,akkor inkább fulladozna,nem szaggatna.
Számíts rá,hogy legalább 3-szor 4-szer be fogja köpni a gyertyát,ugyanis generál után óhatatlanul kerül a blokkba egy kis kosz.
Semmit ne cserélj,ha előtte jóvolt minden.
A gyertyakábel szokott még ilyen tüneteket produkálni,vagy a pipa...
"...generál után óhatatlanul kerül a blokkba egy kis kosz."
Érdekes hogy egyeseknek generál miatt kosz kerül a blokkba. Mikor én felújította a Simsonomat akkor minden egyes alkatrészét elmostam benzinben, még az utolsó csavart is. Persze mindezt csak azután hogy a régi csapágyak is kikerültek belőle és a tömítések maradványait is eltávolítottam.
Cserélve lett a henger (Almot), hengerfej (Almot), dugattyú (MZA), gyűrű (MZA), tűgörgő (MZA), főtengely (MZA), mind a hat csapágy (KOYO), tőcsavarok, henger rezgéscsillapító gumik, szimeringek (Viton), kuplung lamellák és minden tömítés (MZA). Még a pincét is kitakarítottam hogy tiszta környezetben láthassak neki a munkának.
Ezek után árulja el valaki, hogy a fészkes fenébe kerülhet kosz a blokkba???
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Szerintem a gyújtást kellene megnézni, hogy biztosan akkor kapja e a szikrát mikor kell. 50 ccm-es Simsonnál ez a felső holtpont előtt 1,8 mm, a gyertya elektróda hézagja pedig legyen 0,4 mm.
Ha a gyújtás rendben van és nem oldódott meg a probléma akkor mehetünk a karbira és állítsuk be az üzemanyag-levegő keveréket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!