Mi ez a nagy TDI huszárság, a buta fiatalok körében?
És ráadásul arra izgulnak, hogy kojtol mint a kutyatöke..
A jó dízel az nem ereget fekete füstöt tudomásom szerint.
Smoke and Charm? Ez komoly?
Olcsó fenntartani, fütyül a turbó, érződik a technika működése, és szépen húz, keveset eszik. Hasonló dinamikát egy benzines 10-15 literből tud, TDi hajtóan 6-7 liter.
Ezért kaptak rá most, meg már nem lehet kihozni újjonan a swiftet, aztán inkább beülnek egy 15 éves tdi-be, nem kell nagy tudomány hozzá.
Egyébként a "Smoke andChrarm" történetére én is kíváncsi lennék de a saját oldalukon sem írnak, honnan ered ez a kúltúra.
Abba nem gondol egyik fiatal sem hogy mi van ha valaki csak évente 5.000-t megy a kocsival, annak nem való a TDi. A másik dolog hogy szerintem a dízel nem gyorsulásra való hanem vontatásra. Pl dízel motor van a kamionokban, teherautókban, traktorokban.
A sportkocsikban meg benzines motor van, ahogy a rallyautókban is.
Itt egy zene a TDi fanoknak az esti faszveréshez: https://www.youtube.com/watch?v=9RMX_6BGlzM
Ha minden forint számít akkor azt is tudod hogy egy dízel szervizelése nem olcsó.
Egy passat tdi eszik kb 7 litert. Egy benzines mondeo meg 9-et. 5.000km-enként kemény 35.000et spórolsz.
De mondok jobbat. Az én benzines Cliom 6 literrel beéri. Mutass már egy tdi-t ami 2 literrel kevesebbet eszik, azaz 4 litert! Jó ha 5 literig le tudod vinni. Ez az 1 liter ha számít akkor 10.000km-enként spórolsz 35.000-et vagy kevesebbet. Ha minden forint számít akkor ennél többet aligha mész és amennyivel többet kiadsz a vételárra, az 1 évig elég lenne üzemanyagra.
Aztán a legnagyobb része ezeknek az autóknak külföldi levetett szemét.
Húú mer passszátt van öcázzé akkó má menő vagyok a telepen kategória.
Na ezek azért füstölnek mert szarrákopott a motor, mert a hülyegyerek hidegen tiltásig nyomja.
Mer a nyomatékk. Nem érted? a TDI a pincéből húz...
És akárhogy nyomod neki, csippeled, ba szol bele V8-as Scaniáról turbót meg MTZ adagolót akkor is csak 6 litert fog enni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!