Simson S50 nem indul! Mér?
Figyelt kérdés
Simson S50, kosárkában vettem meg, össze raktam. Szikra van, mexakiító jó helyen nyit. Benzint kap. Még se indul.
Csináltunk sokszor beöntést, és toligáltuk is. De nem indul. De még nem is pöffen vagy durran. Mitől lehet?? Jah és már sok gyertyával próbáltam...
2010. febr. 2. 19:40
1/20 anonim válasza:
Megszakítóhézag? Gyertyahézag jó? Kifejezetten érzékeny ezekre.
2/20 A kérdező kommentje:
Szemre van kb....de eddig is jó volt az ilyen beállításokra.
Meg furóval megpörgettem, és a mexaikító szikrázott, de nem pöffent meg semmi.
2010. febr. 2. 20:04
3/20 anonim válasza:
Kismillió oka lehet,de valami alapvető baja van. Úgy értem,hogy nem csak annyi,hogy pl a gyertya hézag 0,6 helyett 0,4 mert akkor azért be be indulna.
5/20 A kérdező kommentje:
De mégis mi lehet?? Mert a beöntéstől legalább durrannia kellet volna. Olyan mintha nyomás alatt nem adna szikrát. Tehát amikor kiveszem a gyertyát ad szikrát, de ha a hengerbe van akkor meg nem. Dugó nem fordítva lett berakva.
20:21 Te meg mennyé anyá*ba!!! Ha nem tudsz normálisat mondani, akkor ne írjál! Kösz...
2010. febr. 2. 20:30
6/20 anonim válasza:
Első lépésként, tisztázzuk hogy egyáltalán van-e benne elég kompresszió.Utána jöhet az, hogy a forgattyúsház megfelelően van-e tömítve. Mivel szikra, benzin van, és elvileg jó helyen is kapja a szikrát, feltételezhető hogy a gyújtófeszültség nem elég erős. Tehát kinn szikrázik mikor nézed, de bent a hengerben nyomás alatt már nincs elég átütőereje a szikrának. Nézd meg a kondenzátort.
7/20 A kérdező kommentje:
A kondinak az alja össze van verve. Mi is nézegettük. Kompresszió van benne, elég jó. Ki lehet mérni valahogy a kondenzátort??
2010. febr. 2. 20:41
8/20 anonim válasza:
Ha van multimétered kapcsold be rajta a "diódateszt" funkciót. Tedd rá a kondi pozitív és negatív sarkára. Ha szakadás van, azaz nem sípol valószínű jó a kondi. A sípol a multiméter kondi kuka.
9/20 A kérdező kommentje:
Ezt megcsináltam egy 4,5 V zsebteleppel. Nem világított. Ez jelenthet valamit???Vagyis azt, hogy jó?? Ha igen akkor mi a rák lehet a baj???
2010. febr. 2. 20:50
10/20 anonim válasza:
Ezt azért célszerű műszerrel kimérni, mert a műszer nem bocsát ki feszültséget. A kondi pedig töltetlenül szakadásként, feltöltve rövidzárként működik. Mivel te adtál rá feszültséget, elképzelhető hogy feltöltődödd volna...Tehát ez valószinűleg rossz kondira utal. Vegyél egyet, pár száz forintos dolog. Ha egyéb alkatrész kell S50-hez, szólj bátran. :D Előre szólok hogy kondim nincs:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!