Mercedes-Benz W123 vs. W124 (? )
123 szép, jó, mellesleg strapabíróbb, mint a 124-es, de 800e alatt nem találsz megfelelő alapot. Lehet venni 400k-ért is, de elég hamar fognak szaladni az összegek. Bontós dolgok is húzósak hozzá.
124-esből is itthonra csak dízelt vennék, mert baromi sokat kajálnak a benzinesek. Ebből is egy jobb kb. 650e tájékán van. Erre még nyugodtan számolhatsz 200-300e-t.
Sok ember nagyon nagy tévhitekben él, hogy 500k-ért vesz egy ilyen autót és nem kell rá egy deka fillért költeni vagy éppenséggel 5 forint az alkatrész hozzá...
123-asom volt, olyan 1,5 millába volt nekem, kasznin nem volt rozsda csak a csomagtartó ívén egy fújódás. Nem kevés pénzbe volt rendbe rakni. Szerettem, volt állófűtés benne, de a 240d nem épp a fürgeségéről híres. Helyben nincs baj vele, de nagyobb távokra el kellene a szufla még...
Most egy 250d 124-es van, ez kb. 2 misibe áll. Futómű egy vagyon volt, hogy fel legyen újítva. Kuplungcsere s sárvédőív javítása volt még, ami nagyobb tétel volt.
Utolsó vagyok!
Ha jól körbenézel itthon is találhatsz egy jó 124-est, de véleményem szerint külföldről érdemesebb hozni. 800k-t minimum számolnék erre a projektre. Kellő türelemmel ki lehet jót fogni, de inkább vegyél egy drágább, mint a különbözetet rá kelljen költeni és még akkor se az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!