Télen gyakran fogok a hegyekbe utazni, elakadás esetén mivel kell felszerelni az autót?
hólánc, víz, meleg cucc, étel, mobiltelefon
egy tipp: ha elakadsz, rakd a gumiszőnyegeket a tapadást vesztett hajtott kerekek alá (amelyikek elforognak) és talán ki tudsz mászni
Elakadás esetén már nem fogod felszerelni, mert akkor már késő, azt előtte kell :P
Legyen hólánc, valami kisebb összehajtható ásó ( pl gyalogsági ásó ) meg üzemanyag. Ha felmész a hegyre, lefelé már csak lejutsz valahogy. Ha meg nem tudsz felmenni, akkor visszafordulsz.
Mivel szereld fel a kocsit? Téligumival.
Komolyan véve a dolgot. Hóláncot tegyél fel mielőtt felmégy. Ásót vigyél, meg hólapátot. Lehetőleg ne úgy indulj fel a hegyre, ó 50 km-re van elég benzinem majd odafent tankolok. Legyen tele a tank, meg vigyél kannába benzint. Meleg takarók legyenek bepakolva, és minél több folyadék, jó forró tea a termoszban a legjobb. Vigyél ék-et is, amivel kitámasztod a kocsi kerekét, hogy ne csússzon vissza meg ilyenek. Aztán, ha tele a tank és van benzined én vinnék gyufát is. Lehet, hogy ez most az én agyament ötletem, de ha én elakadnék, és a tank fullon viszont van még hátul 20l benzinem, én kilocsolnám az útra ami előttem van és felgyújtanám (kocsitól távol) így ha meggyullad megolvasztja az úton a havat-jeget, és ha sikerül kimászni az árokból, akkor a már felolvasztott, útszakaszon könnyebb elindulni
A felolvasztásnak sok értelme nincs. Az égő benzint nem oltaná el az olvadt hó és szépen lefolyhatna a kocsihoz, plusz a felolvadt hó pár pillanat után visszafagyna, tükörjégen meg még nehezebb lesz elindulni.
Sőt én megkockáztatom, hogy a benzinnel fellocsolt hó nagyon meg se gyulladna. De a gyufa önmagában nem rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!