Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Működni fog a robogóm ha a...

Működni fog a robogóm ha a vákumos benzincsapot kicserélem vagy más gond is van?

Figyelt kérdés

A robogóm nem indul pedig előtte még mentem vele és semmi furcsát nem vettem észre. Szikra van.

Próbáltam a karburátort leszedni de alig férek hozzá, van olyan csavar amit ki se tudok tekerni úgy be van állva.

Lehúztam a benzincsövet és elkezdett folyni a benzin. Utánaolvastam hogy vákumos benzincsap van rajta ami akkor engedi a benzint ha vákum keletkezik a vákum csőbe, tehát ha szív a henger. Sikerült beindítani a motort úgy hogy volt benzin a karbiba de a benzincsövet lehúztam.

Lehet hogy bezabál és azért nem indul ha rajta van a benzincső?

Gondolom ebben is van úszó ami nem engedi a benzint feleslegesen a karbiba.

Korábban már észrevettem hogy ha pár órát áll a robogó 1 helyben akkor benzinfolt lesz a betonon.

Miután piszkáltam a benzincsapot meg a karbit és visszaraktam a benzincsövet akkor elég rendesen folyt ki a karbiból a benzin.

2014. nov. 26. 20:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
ha minfen mas jo es csak benzincsap membrant vagy benzincsovet esetleg tuszelepet kell cserelni az belefer 15percbe ezert ha te tobbet kersz mint egy ezres az a te dolgod ha nem fer bele a 15percbe az is a te dolgod....
2014. nov. 28. 16:14
 12/12 lp1978 válasza:

Nekem egy 250 ccm-s karbis motor produkált hasonlót. Álló helyzetben elég ütemesen csöpögött belőle a benzin. A vákuum benzincsap nem zárt rendesen, így ebből kellett újat rendelni hozzá. Jelenleg itt tart a projekt, mert még nem érkezett meg az alkatrész. A benzincsap leszerelése a következőképpen történt:

- benzin leszívása a tankból (gumicső, kanna)

- tank leszerelése 1 db csavar kihajtása árán (13-as villáskulcs)

- benzincsap leszerelése 2 db csavar kihajtása és 2 db gumicső lehúzása (10-es villáskulcs)

A visszaszerelése sem tűnik bonyolultabbnak.

Ezt csak azért írtam le, hogy szerintem akinek egy technikai jellegű hobbija van (motorkerékpár, hobbi autó, bicikli), annak nem szabadna félnie attól, hogy egy kicsit belenézzen szeretett járgánya műszaki tartalmába is. Nekem ez az első próbálkozásom motorszereléssel (már ha ezt az egyszerű műveletet nevezhetjük annak egyáltalán), de eddig kb. 10 perc időt fordítottam rá. Plusz pár órát az alkatrész felhajtására a neten. :)

Remélem, a robogó azóta már meggyógyult!

2015. nov. 3. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!