Prendszámnál valóban korlátozva van hányszor írhatom be az adott autó alvázszámát a naplóba, illetve miért nem fogadják el a megbízási szerződést?
Nos a P rendszám használatát egy részről a 138/2011. (VII. 19.) Korm. rendelet szabályozza, a guglinak 1 mp.
A "munkavégzésre irányuló jogviszony" egyrészt akkor teljesül, ha a cég alkalmazottja vagy, de lehet egyedi szerződésed is ha egy másik jogosított cég alkalmazottja vagy.
Ezen felül még valamilyen autószerelő végzettségednek is illene lenni:
"(3) Az (1) bekezdésben meghatározott járműjavításra jogosult szervezet, vállalkozás részére kiadott P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott járművet olyan személy vezetheti, aki rendelkezik a gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről szóló miniszteri rendeletben a járműszerelői tevékenység önálló végzéséhez előírt képesítéssel."
A többiről a 326/2011 rendelkezik, de a max. 30 bejegyzésről én se találtam most semmit, esetleg az indítási naplóban lévő kitöltési segédlet segíthet!
Egyébként teljesen jogos a korlátozás, ha egy járgányt 30 próbaút alatt se lehet beállítani, akkor megette a fene!
Most olvastam a kommentedet, hát öregem te többszörösen is jogtalanul használod a P rendszámot!
No és hiába fanyalogsz, ha képtelen vagy rendesen forgalomba helyeztetni a járgányt amit rendszeresen használsz, akkor (bár az első válaszoló nem írta le) igenis bűnöző vagy, többek között adócsaló!
Jogos volt a rendőr észrevétele.
Autószerelő végzettség nélkül jogtalanul vezeted az autót.
Azért ilyen a jogszabály, hogy kiszűrjék a P-rendszámmal "költséghatékonyan" autózni kívánó adócsalókat.
Remélem legközelebb nem csak fogylemeztetnek, hanem bevonják a P-rendszámotokat, kedves bűnöző familia, fillérb*szó nepperek, aztán ítt sírtok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!