Első autónak BMW 530i/530d nem lesz "sok"?
A kedvenc autóm, minden álmom egy ilyen. 17 éves vagyok, friss jogsival. 3 millió a keret.
Ügyesen vezetek, de nem azt mondom hogy jól, mivel nincs rutinom.
Félek hogy erős lesz kicsit ez az autó, de most tudnánk nekem megvenni, félek hogy később nem lesz rá lehetőség.
Nem vagyok egy versenyző típus, nem tolom ki a szemét, és nem közlekedek hülyegyerek módjára.
Jó, annyi hogy néha szeretek kicsit jobban kigyorsítani, de nem kerékcsikorgatósan, 83 000-es fordulaton...
Imádom a nyomatékot.
Szóval józan értékrenddel, tisztelve a vasat, nem olyan durva, ugye? Már vezettem, nekem nagyon tetszett.
Még nem tudom hogy dízel vagy benzin, de dízel a valószínűbb.
Első autónak ha a teljesítménye miatt nem is, de a mérte miatt lehet sok az 5er. Az olcsóbb 5-ösökkel lehet akkorát szívni, hogy öröm nézni.
3 millából már nagyon korrekt 3-ast lehet venni, méretben sem akkora ( az 5-ös igazából felesleges egy embernek..).
Ha ésszel vezetsz, akkor nem "sok" a 3 literes motor. Azzal is 50/90/110/130 a megengedett.
Szerintem nehanyan azert hivjuk fel az ovatossag fontossagara a figyelmet, mert lattunk jopar oszlopra felcsavarodott BMWt, aminek a tizeneves soforje magaval egyutt megolt meg nehany tizenevest, pedig elotte azt gondolta es lehet a sok okos azt is javasolta neki hogy nem lesz az sok kezdesnek, hiszen tudod uralni a technikat.
En is 17 eves korom ota vezetek, es az akkori gyenge autokkal is amiket vezettem kerultem necces szituaciokba. Lehet ha akkor nem Ladat meg VW Passatot hanem egy erosebb BMWt vezetek, akkor ma nem lennek itt.
Ma mar eros (sot nagyon eros) autokkal is jarok, es tudom hogy mivel jar ez az egesz. Ezert irom hogy nem hiszem hogy egy ilyen auto egy 17 evesnek valo friss jogositvannyal, aki meg rendesen vezetni sem tud. Es nincs ebben semmi irigyseg, csak tapasztalat.
A 83 000-es fordulatot idézőjelben kell érteni, amikor látom hogy a sulimból is a hülyegyerekek Suzukija meg Hondája leforogja a Peugeotomban (anyám 308-asa a csúcsdízellel, tud ez is menni) a turbót, és csikorgó kerekekkel rajtolnak a következő macisajtig..
(Ezt is képletesen kell érteni, tudom hogy attól elég messze van)
Nem felvágás. Max az lenne hogy: Mire költsem el a fölös 3 misimet? De mivel apuci finanszírozza, ezért csendben maradok inkább. Épp azért kérdezem mert feltűnően sok Bömcsit láttam már kiflialakban fára csavarodva. És 230 paci mégis 230 paci, meg mégiscsak hátul kaparnak. Ezért gondoltam hogy lehet még nem kéne egy ilyen vas a seggem alá. De most van lehetőség megvenni, ami később már lehet nem fog összejönni, szõval nem tudom mi legyen..:/
Hát ami még szóbajött az egy pár éves Golf, Focus, Clio, Mondeo, vagy Mazda 6.
Mondjuk egy Mondeo kombit eléggé elfogadnék.
Amúgy köszi mindenkinek a válaszokat!
" De most van lehetőség megvenni, ami később már lehet nem fog összejönni,"
Miert ne jonne? 17 eves vagy meg csak, barmi osszejohet.
Én is 17 évesen ültem először volán mögé, egy Trabiban. Tudom saját tapasztalatból, a pillanatnyi hangulat, a haverok tudják az embert hülyeségekre befolyásolni ilyen korban.
Átlagnál felelősségteljesebb tizenéves voltam, de visszanézve bizony nekem is voltak néha olyan megmozdulásaim, ami a mai autómmal (3.0 V6 benzin) akár rosszul is végződhetett volna.
20 év körül egy 1300-as Ladával jártam, a 140 km-es Tát-Alsóőrs távot ezerszer vezettem le. Hát, azzal a Ladával átlagban 20 perccel futottam rövidebb "szintidőt", mint most a 3.0 V6-tal, pedig akkor még nem is volt gyorsforgalmi a 8-as út.
Az ember az évekkel tanul meg igazán meggondoltan vezetni.
Ha ezt nézem, egy ilyen bivalyerős kocsi hordhat magában veszélyeket egy fiatal sofőrnek.
De nem utolsó szempont az sem, hogy egy 530-asból sértetlenül kiszállhatsz egy olyan baleset után, ami után egy régi Swiftból csak kikanalazni lehetne a hulládat.
Nem kell 200-as tempó és 300 lóerő egy halálos hibához.
Ha tényleg ésszel, óvatosan, meggondoltan bánsz a kocsival és képes vagy ellenállni a haverok felelőtlen "nyomjadmááhaddlássammittud" cukkolásának, akkor nagyon biztonságban ülsz egy 530-ban, mint egy Smartban vagy egy 10 éves Suzukiban.
Csak fontos, hogy mindig, mindenhol tisztában legyél vele, hogy az az autó sokkal többre képes, mint amit te uralni vagy képes.
Craysen! Nem akarlak kioktatni, de 17 évesen még a Bill Gates is csóró volt, csak a szülei voltak gazdagok (bankárcsalád). Ha a szülei nem lettek volna gazdagok, nem adtak volna neki pénzt, akkor nem lett volna kezdőtőkéje, többek között 50 000 dollárja megvenni a dos korai verzióját (qdos), hogy utána eladja az IBM-nek. Valószínűleg egy amerikai nagyválallatnál húzta volna az igát, talán most már középvezető lenne.
Ha fiatalon a szüleim megdobnak annyi pénzzel, amit a magyar átlagfizetésből (ami emlékezetem szerint 2-240e ft bruttó körül van) több mint egy év összehozni, akkor én inkább veszek a harmadából egy olyan autót, ami jó állapotban van, a többiből meg vállalkozok.
Kérdező! Az autó csak viszi a pénzt, aztán ha egyszer összetörik, akkor egy pillanat alatt a harmadát, ha egyáltalán éri. Én is álmodozok mindenféle jó autóról, de nem veszem meg azt, amire éppenhogy elég pénzem van, ez a felnőtt, felelősségteljes gondolkodás. Van jó autó 1 millióért is. Mondeo is jó ötlet, csak a korábbi 3-as szériából kell venni, azok sem túl öregek még és jól néznek ki. Még ebből is lesz aki nem fogja elhinni, hogy a te autód és nem a szülőké.
"En is 17 eves korom ota vezetek, es az akkori gyenge autokkal is amiket vezettem kerultem necces szituaciokba. Lehet ha akkor nem Ladat meg VW Passatot hanem egy erosebb BMWt vezetek, akkor ma nem lennek itt.
Ma mar eros (sot nagyon eros) autokkal is jarok, es tudom hogy mivel jar ez az egesz. Ezert irom hogy nem hiszem hogy egy ilyen auto egy 17 evesnek valo friss jogositvannyal, aki meg rendesen vezetni sem tud. Es nincs ebben semmi irigyseg, csak tapasztalat."
egyrészt igen, masrészt nem.
nem, csak azért mert 1 böhöm autóba, több esélyed van mint 1 ladáb, ha már gáz van és ugye mehetsz te csak annyival amennyivel lehet, ha 1 idiota letol az utrol stb.
márészt tök igazad van, kitudja hogy cukkoljak a haverok, h told neki, stb, vagy drifteljél, aztan kész.
nem tudom ezeket az 530 akat mennyire tartja meg télen, csuszos uton az elektronika, én inkabb régebbi kocsi fun vagyok, pl omegát elég könnyen keresztbe lehet vágni akaratlanul is, hiaba van elekronika, vizes uton, vagy pl poroson is meg tudja lepni aki, sosem tapasztalt hatsost, télen meg igencsak észen kell lenni.
én spec biztos nem adnam oda csuszos uton hazavezetni olyannak aki még nem tapasztalt hátsóst.
ha olyan vagy mint én, nem vallalok be többet, akar mennyire nyavajognak, v cukkolnak, akkor nem lessz gond, ilyenkor a legjobb, megállsz, vagy kuss lessz, v lehet gyalog menni.
nekem is azt mondtak amugy, mikor megvettem az omegat, "ezt fél éven belül árokba teszed..."
ha megveszed, gyakorloj vele, föleg, ha lessz hó, olyan helen ahol nem töröd meg, h ne meglepetés ként érjen ha dobja a farát és akkor már tudd, h mit kell tenned!
még vmi, bár nem volt, de az 530D rol elég sok rosszat hallotam, ne vedd kp nak, inkabb menj fel 1 forumra, (olyant kerdezz akinek van/volt és nem el akarja épp adni!)
inkabb a benzineset javasolnám
jó választást, balesetmentes kmeket.
ui: nekem volt balesetem, belém durrantak elég rendesen hátulrol, persze ott hagytak, el tudott menni szoval nem eszméletlen durván, csak én vesztettem el kicsit az eszméletem, és örülök, h nem egy marutiba v hasonloba ultem, inkabb fogyasszon 2x annyit, de legyen anyag a kocsiba :)
dizelt ne!
a hatsostol nem kell felni nekem csak hatsos sportkocsi es sport szedan volt, telen hoba motorral is jarok es az is hatul hajt.
eros kocsitol se kell felni.
amitol felni kell tudod e hol a hatar amit vezetesben tudsz es ures helyen ismerkedni a kocsival....
felkeszuletlenul sok meglepetest fog okozni aminek rossz vege lehet.
ha mindenkepp 5er es max 3misi akkor elgondolkoznek e34-M5 -n, de ha fiatalabb modell kell akkor is a hirdetesek felso arabol nezz es vigyel vasarlaskor szakertot.
sokszor utolag megkoszontek nekem hogy 5-6 lomrol lebeszeltem a vevot mire a 7. amit megvett.
de egy regibb 525 se rossz es a maradek penz garazsra, szervizre, tovabbtanulasra, a c d e jogsi, stb....
ha nem felvagni akarsz az olcsobb de regibb oreg bomosben is erzed az erzest.
azt meg jol gondold meg kell e neked mivel nem fogod tudni megallni ne rakdt keresztbe minden korforgalomban ha ures es nincs ott masik auto, gyalogos, stb....
nem oknelkul van ennyi torott mert a kocsi csal bele a joooooooba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!