Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki elhordja minden rossznak...

Aki elhordja minden rossznak a TDI-t attól megkérdezezhettem, hogy mégis honnan merít bátorságot?

Figyelt kérdés
2014. nov. 24. 17:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg eléggé kétlem, én a 35 éves 1.4-es 65LE-s szarommal ott autóztam körbe a BMW 525tds-t, ahol akartam."

bár nem vagyok diesel fun, de ,h te egy jo allapotu 525tds t nem autozol körbe az biztos, max ha parkol :)

azért elég sok autot probáltam már, sztem te meg még nem is ultél 525 ben pl.

2014. nov. 25. 16:40
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, az én erre a célra tartott autóm, jó ha megvan 850 kg. És valóban, kicsit túloztam, a gyári teljesítménye 65 Le, az enyém nagyképű becslésekkel mondjuk 80. De inkább 75. Miért olyan hihetetlen, hogy a majdnem 2 tonnás dögöt otthagyom pályán? Egyenesben lehet hogy jobb, de féktávon, meg kanyarba sehol sincs. De pl az 1.5-ös tuning Ladák is elverték.

525tds-ben valóban nem ültem, viszont 535 V8-as benzinesben igen. És hát nem volt egy nagy durranás. Igazából annyi, hogy 100 fölött nem fogy el az ereje. Én nagyobb showra számítottam.

De igazából kár erről szájkaratézni itt, mert nem ez a kérdés. Ha élményt akar az ember autóban, üljön be egy kis roadsterbe vagy coupe-ba, és soha nem kíván rá többet a nagy tankokra.

A lényeg az, hogy ezek a dízel fetisiszták azt mondják, hogy fillérekből elautóznak úgy, hogy mindenkit megvernek menetteljesítményben, versenypályán, gyorsulásba... Hát hogyne. De a nyomaték.... Hát igen, még szerencse, hogy minden autóban található egy úgynevezett sebességváltó - más néven nyomatékváltó - amely a motor és a kerekek közötti áttételt módosítva, módosítja a kerekeken ébredő forgatónyomatékot. Egy átlag benzines autó 1500-6500-as fordulatig gond nélkül használható. Egy tádé 2000-5000-ig. Akkor miről beszélünk???

A kérdező meg csendben hallgat, és otthon matyizik, ahogy olvassa a válaszokat, kétnaponta sikerül feltesz egy ilyen kérdést, hogy egymásnak ugrassza az embereket.

Kicsit unjuk már....

2014. nov. 25. 17:24
 23/25 anonim ***** válasza:

"Utolsó, az én erre a célra tartott autóm, jó ha megvan 850 kg. És valóban, kicsit túloztam, a gyári teljesítménye 65 Le, az enyém nagyképű becslésekkel mondjuk 80. De inkább 75. Miért olyan hihetetlen, hogy a majdnem 2 tonnás dögöt otthagyom pályán? Egyenesben lehet hogy jobb, de féktávon, meg kanyarba sehol sincs. De pl az 1.5-ös tuning Ladák is elverték. "

De mivel a közút nem versenypálya, igy senkit sem érdekel, hogy kanyarodik. Igy a TDS a mindennapokban magasan veri a kemény 75 lovas autód, és a TDS-el nyugodtan belemászhatsz egy előzésbe, tudom a számok nem ezt mondják, de próbáld csak ki.

2014. nov. 26. 20:57
 24/25 anonim ***** válasza:

De mivel a közút nem versenypálya, igy senkit sem érdekel, hogy kanyarodik...

Ezt mondtam én is, hogy erről kár itt beszélni, mert nem ez a kérdés. Az egyik nagytudású hozta fel, hogy a 2.0 turbodiesellel elverte versenypályán az 1.6 szívó benzines. Én csak neki válaszoltam, te meg nem hitted el, ezért kifejtettem bővebben.

2014. nov. 27. 23:43
 25/25 anonim ***** válasza:
Én voltam az a "nagytudású". 1.9 sima TDI volt. És a tény az tény, ugyanolyan kasztni ugyanolyan autóban ezért mertem leírni. Van aki nem képes elismerni egyes autók jóságát másokhoz képest. Pusztán az előítéletei miatt... Én meg ezt nem bírtam szó nélkül hagyni megint. De ez megint az én hülyeségem csak. Vannak emberek akiknek ha odatennél valamit feketén-fehéren se hinnék el, mert más a meggyőződésük
2014. nov. 28. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!