Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autón tanultam vezetni...

Dízeles autón tanultam vezetni és vettünk egy benzineset és nem tudok vele elindulni mert folyton lefulladok. Van valami tippetek, hogyan lehet könnyen ráérezni?

Figyelt kérdés
Friss a jogsim, egy dizeles ford fusionon tanultam és most egy suzuki swiftunk van. Tudom, hogy a gázt nyomni kéne elinduláskor de egyszerűen nem tudok ráérezni. Folyton lefulladok. Esetleg van valamk tippetek, hogyan meg mint kéne?:)

2014. nov. 21. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Gyakorlással tudsz belejönni.
2014. nov. 21. 21:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Kicsit több gáz és finomabb kuplung kezelés.
2014. nov. 21. 21:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen gyakorolgatok :) Az lehet a baj hogy egy kicsit túl gyorsan engedem fel a kuplungot
2014. nov. 21. 21:35
 4/13 A kérdező kommentje:
meg nagyon érzékeny a gaz. egy centire benyomom és úgy megindul
2014. nov. 21. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Csak gyakorlás kérdése. Én is dízelesen tanultam meg vezetni, majd a jogsi megszerzése után 4 évig nem vezettem (különböző okokból). Mikor újrakezdtem majdnem 1 hónap volt mire úgy vezettem végig egy utat, hogy egyszer sem fulladtam le. Néha eszembe jut mennyire nem ment, most meg annyira könnyen megy, hogy észre sem veszem. Majd ráérzel, nyugi.
2014. nov. 21. 21:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Az elején ha nagyon para az elindulás akkor inkább csusztasd a kuplungot.

Lényeg hogy a lámpánál ne izgulj ha nem hirtelen indulsz el.

Azt meg hogy mi jár a mögötted lévő fejében ha esetleg csigatempoban indulsz el szard le. És egy egy dudaszó vagy villogás ne vegye el a kedved.

Egy idő után érezni fogod hol fog a kuplung.

2014. nov. 21. 22:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Ne a gázzal foglalkozz, tanuld meg finoman kezelni a kuplungot, az a kulcs!
2014. nov. 21. 23:24
 8/13 anonim ***** válasza:

és képzeld, ha egy 14500cm3-es teherautón tanultál volna, ami alapjáraton elindul 5.-ben...

A Suzukik a legérzékenyebbek, én se tudom vezetni azokat még 20 éves jogsival sem.

2014. nov. 22. 01:59
 9/13 anonim ***** válasza:
menj ki uresz tsz utra es szorakozz a kuplunggal, sok kocsiban ilyen hulladek vajpuha hirtelen kapcsolo a kuplung.
2014. nov. 22. 04:32
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Gyakorlás. Velem is ugyanez volt (belvárosban majdnem meglincseltek, amikor zsinórban 3-szor fulladtam le a zöldnél.) Azóta van saját kocsim (szintén Swift, de ez csak 1.0-ás, a másik 1.3-as 16V).

Tedd ki a T betűt hogy lássák hogy miért fulladozol le, akkor talán nem vernek meg a hátsó kocsiból :)

Amúgy kisutcában gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni az elindulás-megállást.

2014. nov. 22. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!