Milyen akkumulátor kell egy veterán nagyköbcentis amerikai izomautóba min 5000 cm3-es autó esetén?
Figyelt kérdés
2014. nov. 5. 16:25
1/10 anonim válasza:
12 voltos, gondolom legalább 150 Ah-s. Indítóáramról ne is beszéljünk. :)
2/10 A kérdező kommentje:
Hát leginkább az indítóáramra lettem volna kíváncsi:)
2014. nov. 5. 16:45
3/10 anonim válasza:
hát szerintem elég egy 100 Ah-s exide premium
4/10 dirtboy válasza:
szerintem egy közel 800A indító áramú már vígan röffenti.
amúgy nem kell óriás akukra gondolni /100-150Ah/ elég csak más technológia ahhoz hogy nagyon nagy indítóáramot kapj.
A lényeg itt is a belső ellenállás és az aku belsőnek a sűrűsége.
egy sima hétköznapi 75Ah ólom rácsos savas aku 700-750A indítóval bír és kb 17kg, még egy AGM amit pl autóhifiknél is használnak kicsi méretű de 27-28kiló körül van és ilyen Ah kapacitás mellet 2000A felett van az indítója és lényegesen tovább bírja a nagy áramfelvételt feszültség esés nélkül.
6/10 anonim válasza:
Az en V8as 5.7-esemben 12V / 800A akku van. De a boltban azt mondjak vehetek bele 765 A-t is.
7/10 A kérdező kommentje:
És hány Ah-ás? 100?
2014. nov. 6. 20:03
9/10 anonim válasza:
Most latom, hogy te veteranrol kerdeztel, bocsi... az enyem izom de nem veteran :)
10/10 A kérdező kommentje:
Végülis bár ha ugyanannyi ccm nem vagyok szakértő de lehet nem kell neki akkora akksi mint egy 60-as 70-es v8-as csodának a beindításához. De majd valaki megválaszolja hogy különbség van e az azonos köbcentis de új vagy régi motor megforgatásához szükséges energia nagysága között.
2014. nov. 6. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!