Ha veszek egy kis kategóriás használt autót úgy fél millió környékén akkor mennyi pénzt érdemes a vételáron felül félretennem átírásra, biztosításra, karbantartásra?
Tegyük fel hogy átlagos állapotú használtautó ami rendszeresen karbantartott.
Az átírás kb 65.000ft, a biztosítás negyed évre legyen kb 15.000ft. Vezérlés csere mennyibe fájhat?
Kötelező biztosításra is vannak kalkulátorok, lehetnek jelentős eltérések a biztosítók ajánlatai között.
Vásárlás előtt ajánlott elvinni az autót egy szervizbe, ahol a vevő költségére átnézik, s megmondják mi-minden szorul még javításra cserére. Erre kb 10-15ezer forintot érdemes rászánni, és elállni a vásárlástól, ha a szervizben költségesnek ítélik az autó rendbehozatalát.
(ha az eladó nem egyezik bele az autó árvizsgálásába, felejtős az üzlet)
Nem bmw.
Renault, Fiat vagy Peugeot
kötelezőt itt tudsz pontosan számolni
mivel nem tudjuk a típust, így nem lehet pontos számot mondani. de ilyen esetben magára az autóra egy 50-100E ft még jó ha zsebben van a szervizelésekre.
Az átírást és biztosítást egy kicsit felülbecsülted szerintem. De nem baj, inkább legyen így, mint hogy kevesebbet kalkulálj rá!
Vezérléscsere nekem két éve volt egy Opelen kedvezményesen 60.000-ért. Szerencsére a vízpumpa nem volt benne a vezérlésben, így azt nem cserélték most. az még plusz 20-30e lett volna.
Szűrőket, olajat is érdemes cseréltetni. Az is 20-30e körül van.
Ha kopottak már akkor a fékbetétek, tárcsák is cserések lehetnek. Ez attól függ mit cserélsz: 20-120eFt.
És ezek csak az általános kopó-fogyó alkatrészek költsége, ha vétel után nem ér semmilyen kellemetlen meglepetés.
Szóval a vételáron felül 150-200e szerintem maradjon. Ha mégis megmarad, az nem tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!