Első autónak újat vagy használtat érdemes megvenni?
Ha csak nem egy felsőkategóriás prémium autóról van szó, és esetleg megengedhetem magamnak újonnan, akkor úgy venném meg, de minden más esetben én mindig igyekszem 4-5 éves autókat nézni. Ez érvényes első, második, tizedik, huszadik autóra részemről.
Az első autó nagyon meghatározó, már akit kicsit is érdekel mit vezet. Nekem egy 85-ös XR2 Fiesta volt (14 évesen került hozzám), és mai napig talán arra vagyok a legbüszkébb. Sportos, fürge kis autó volt, csak sajnos ette a rozsda szegénykémet.
Vedd sorba mik a szempontok, elvárások egy autónál Neked. Milyen extrák kellenek bele? Nagy, kicsi? Hol fogsz vele menni?
Ez attól függ, hogy menyi pénz áll rendelkezésre, és hogy milyen időtartamra akarod venni a kocsit.
Pl ha van 4-5 milliód kocsira, és hosszú távra tervezel vele (tehát 10-15 évig meg akarod tartani), akkor érdemes új autót venni.
Hát elsőnek nem kéne szerintem új.
Még sokszor lehorzsolod/félre fogsz váltani, egyebek.
1-2 évig vegyél egy használtat, aztán ha van keret, jöhet az új.
Én is így csináltam, és amíg nem szereztem rutint, a hibákat nem egy zsír új kocsi sínylette meg.:D
Igazából új autót venni a legnagyobb baromság a világon, de szerintem minden embernek kell egyszer..
Azért az egy leírhatatlan érzés amikor átveszed az autót, te gurítod ki a szalonból (azonnal pápá a kocsi értékének 10-20%-a) aztán nálad megy bele az első kilométer, te fingod tele először..
Az autó mindig csak egy pénznyelő lesz, ha régi, ha új, ha drága, ha olcsó.
Egyszer meg kell adni a módját.
Nem kerülendők a cégautók.
2-3 éves darabok, rendszeresen szakszervízben szerelve, rendszeresen karbantartva.
Normális futásteljesítménnyel nem rossz vételek.
Persze egy szakszervízes átnézésre megéri őket elvinni, mert mindenki hajtja őket, hiszen nem a sajátja. Egy ismerősöm már 10 éve céges flották felvásárlásával foglalkozik, és jól megy neki. Tudja hogy milyeneket szabad megvenni.
Amúgy ezeket érdemes kereskedőtől venni, mert ahogy kifutottak, rögtön megy a füles a kereskedő cimbinek, aki kiválogatja, és viszi is a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!