Otthoni használtat közben érdemes kivenni az aksit a laptopból, és folyamatosan tápkábellel használni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy sok ilyen kérdés volt már, de nem tudtam zöld ágra vergődni. 6 cellás (47 Wh) lítiumion aksiról van szó.2014. ápr. 9. 23:11
1/5 anonim válasza:
Én mindig kiveszem, így meghosszabbítva az akksi élettartamát, mert utazáskor jól jön, ha fél óra helyett másfél óráig bírja akksiról. A gépnek meg természetesen semmi baja nem lesz, azzal, hogy rinyál a windows, h nem észlelhető telep, meg nem kell foglalkozni.
2/5 A kérdező kommentje:
Az aksi élettartamát meghosszabbítja, ez ok ,de a gépnek nem baj, ha folyamatosan tápról megy, folyamatosan be van dugva. (életem első laptopja, ezért a sok hülye kérdés)
2014. ápr. 9. 23:22
3/5 Tengor válasza:
Akkor teszel vele a legjobbat, ha amikor tudod tápról használod. Én sosem veszem ki az akkut, 6 éves gép, a 6 év alatt 10-15 perccel csökkent az üzemideje az akkunak.
A meleg tán nem tesz jót neki, viszont cserébe ha jön egy áramszünet akkor nem úsznak el az adataid...
4/5 A kérdező kommentje:
Pont ettől féltem, hogy ha, ha benne van az aksi és úgy megy tápról, akkor folyamatosan tölti, igénybeveszi. Fene tudja mivel árt, mivel használ a ember. Akárhol olvasom, mindenhol mást írnak.
2014. ápr. 10. 09:25
5/5 Tengor válasza:
Dehogy tölti folyamatosan, ennél azért intelligensebb a töltője. Pont annyit merül mint ha nem lenne benne. Mint írtam egyedül a hő az ellensége. Ha magasabb az akku hőmérséklete, akkor hamarabb veszít a töltéséből és az élettartamából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!