Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mért hiszik azt hogy a kamiono...

Mért hiszik azt hogy a kamionok személyautók?

Figyelt kérdés

Én kamionsofőr vagyok egy ideje.

Sokszor vágták már a fejemhez azokat a mondatokat hogy ,Nem látsz?? Mé-- Nincs rajta fék? És hasonló dolgokat.

Én aláírom hogy nem mindenki műszaki zseninek vagy fizikusnak születik. De ha van jogosítványa akkor csak valamennyit illenék érteni ehhez szerintem hogy 40 tonna vas nem tud lefékezni olyan könnyen és olyan intenzitással mint egy 700kg-os személyautó. És mikor szól az ember... Az arcába vágják. -Méé -Nincs rajta féék??!

#camione
2014. okt. 19. 14:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Egy kamion meg tud állni akkora fékúton, mint egy személautó. Ha kamion helyett valami tákolt, ezeréves kohószökevénnyel jársz, az más kérdés.

Nesze neked, rakott kamion, lejtőn, váratlan közlekedési helyzet, és megállt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZqCurYjmVtM#t=26

2014. okt. 20. 10:22
 12/22 anonim ***** válasza:

11-es

igen csak ilyenkor esetleg pl. a ásványvízzel pakolt raklapokon a 6-os pakkok olyan szépen előre mozdulnak (akár képesek előre borulni düsseldorf paletán) hogy nem győzöd utána visszanyomkodni, hogy átvegyék a lerakón Te és nem aki miatt történt! Kollegánál láttam ilyet.

2014. okt. 21. 20:16
 13/22 A kérdező kommentje:

Igen .. Írtam is erre...

Biztos sokat kamionoztál.. !!

Ha még csak víz.. De ha vascső Vagy valami méreg drága árú űveg elektronika stb ?? Akkor valami f-sz miatt nem kapok fizetést???!

Múltkor pl csak egy kulcscsomó repült le az ágyról úgy fejbevágott aszt hittem megzavarodok. Utána ívetváltva kitörte a gps-m kijelzőjét. A bögrém meg eközbe kiütötte a szélvédőt.. A delikvens meg le se tojta hogy ez miatta volt ment tovább.. De jó a fék igen.. Én a legújabbakkal dolgozom.. És attól még annyi holt tere van hogy nem látni felét de sebaj. Biztos írjátok úgyis sok tükör van rajta.. Mért olyan akar okoskodni nekem aki életébe nem is ült nem hogy dolgozott volna ilyen gépekkel.

2014. okt. 22. 11:08
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
Az a baj veled hogy mindent a személyed elleni támadásnak veszel. Konkrétan tudom hogy egy kamionban nagyon sok holttér van, egy részük kifejezetten a nagy méretű tükrök miatt. Arra nagyon jók hogy hátraláss vele, viszont a tükör mögött több méteres holttér keletkezik. A legtöbb válaszoló csak arra reagált hogy te azt állítottad hogy a kamion nem tudna megállni olyan intenzitással mint egy személyautó. Ez pedig egyáltalán nem fedi a valóságot, és te még ki is emelted hogy az embereknek illene azt tudniuk amiről te azt hiszed hogy úgy van, pedig egy nagy hülyeség. Vészhelyzetben meg magasról szard le hogy a rakományod összetörik. A rakomány pótolható, az emberélet már nem. Ha károd keletkezik a másik fél hibájából akkor fizet a biztosító, ha meg a te hibád akkor vállald érte te a felelősséget.
2014. okt. 22. 13:46
 15/22 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, ebbe belekeveredtél.

A kérdésben még váltig állítottad, hogy a kamion nem tud akkorát lassulni, mint egy személyautó.

Itt meg már habzó szájjal azt állítod, hogy majdnem agyonütött a kulccsomó, a bögre kiütötte a szélvédőt...

Na most akkor mi van?

Mindig annak az ellenkezője az igaz, amit épp a többiek mondanak?

Komolytalan vagy.

Lehet hogy alaposabb pszichológiai szűrés kéne a kamionsofőröknek, a 40 tonna nem játék...

2014. okt. 23. 00:02
 16/22 anonim ***** válasza:

Lapátnak a kasza az a nem játék. Te vajon mit dolgozol hogy itt osztod az észt, pedig hát neked sincs sok. Mész kilencvennel fékezel egy nagyot, akár rakott akár nem, kirepülnek előre a cuccok és ha jól olvastam nem írta hogy mikor ez történt akkor rakott volt.

Amúgy vegyünk egy tartálykocsit, ha például nagyot fékez, simán fel is burulhat. a másik hozzászóló pedig honnan tudja hogy a csőrös volvo vnl rakott volt vagy sem.Meg hogy lefröcsköl meg poroz, úgy kellett, ha a személyautó is ezen a fasza magyar nyomvájús úton megy, amin alig lehet elférni-kamionnal- az is ugyanúgy lefröcsöl. Meg hogy beáll a kereszteződésbe hogy nem látni semmit, igen ha csak nem átlátszó, mert igen, ez egy 16m hosszú, és 4m magas jármű amiből szintén látni kell a kereszteződést, és van hogy direkt középre állnak be, hogy nehogy egy személyautós bemenjen a holtterébe, vagy lekaszálja a pótkocsival a személykocsit. Bizony ám, el lehet így már képzelni?

Nagyon le vagytok ragadva a súlynál pedig nem ez a lényeg, de aki kekeckedni akar, állok elébe.

Amúgy nem azért, de van PÁV. Ami erre a bizonyos "szűrésre" van. Biztos vagyok bene hogy a személyautósok sokkal több balesetet okoznak mint kamionok.Tanuljátok meg tisztelni a kamionokat, mert bizony kemény egy ipar a kamionosoké, és tisztelet minden kamionosnak! (elnézést a helyesírási hibákért)

2014. okt. 24. 22:20
 17/22 anonim ***** válasza:

Csak mosolygok a hőzöngéseden. Osztom az észt, mert van. Te viszont csupa hülyeséget írtál, soroljam?

Ott a konténer a félpótkocsin, de te megkérdezed, rakott volt-e...

A kulccsomó és bögre kirepülésnél nem írta azt sem hogy üres volt, újabb öngól.

De annak kifejezetten örülök hogy személyeskledni kezdtél, mert ez azt jelenti, hogy észérveid nincsenek.

Az a baj, hogy abszolut nem vagytok tisztéában a fizikával, és azt képzelitek, hogy azért mert 40 tonna vas van a seggetek alatt, nektek mindent szabad.

Nekiálltok előzni autópályán ott ahol tilos (szinte mindenhol), és öt percig előzi a 90,1 km/h-van menő kamion a 89,95 km/h sebességgel menőt, mert annyira kell az a kettő perc, amennyivel hamarabb fog beérni a budapesti bevezető szakasz dugójába.

Nem vagytok tekintettel másokra, index ki, aztán már húzzátok is a kormányt, majd fékez a puhatestű a másik sávban... aztán amikor nem adja ki, akkor mi lesz?

2014. okt. 24. 22:37
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem írtad le mivel foglalkozol, de mindegy is mert 1ügyü vagy mert annyira látszik hogy nem értesz hozzá, hogy már szinte fáj a válaszod. Mit gondoltál? A kamionok konténert szállítanak? Elmondom neked drága barátocskám, hogy a konténer is lehet rakott és üres. Nem is gondoltad volna mi? Amúgy igen számít az a 2 perc mikor az osztrák határon kiállnak a rendőrök hogy kiérj mielőtt megkezdődik németbe a kamionstopp, mert képzeld el ha nem érek ki nem a családommal, hanem egy hugyszagú parkolóba tölthetem a hétvégét. Én nem mondtam a pohárlerepülős esetnél, hogy üres volt de én azt se mondtam hogy rakott, én csak azt mondtam, hogy egyik se biztos.Amúgy az mi , ha nem személyeskedés mikor egy elképesztően nagy felelősséggel járó munkát szidsz. Ember, ezért tart itt ez az ország, mert ilyen emberek élnek benne, halvány lila gőzük sincs miről van szó de beledumálnak. Várom válaszod.
2014. okt. 24. 23:19
 19/22 anonim ***** válasza:

Ja, azért is kell ám előzni, mert bejön a Sparos vagy a Postakocsi, vagy valami kukáskocsi, billencs ,esetleg úrvezető, lószállító és minden egyéb akkor nem tudom követgetni 78 75 esetleg 70-nel erre se gondoltál mi?

"soroljam?"ccch

2014. okt. 24. 23:33
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
2014. okt. 24. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!