Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mért hiszik azt hogy a kamiono...

Mért hiszik azt hogy a kamionok személyautók?

Figyelt kérdés

Én kamionsofőr vagyok egy ideje.

Sokszor vágták már a fejemhez azokat a mondatokat hogy ,Nem látsz?? Mé-- Nincs rajta fék? És hasonló dolgokat.

Én aláírom hogy nem mindenki műszaki zseninek vagy fizikusnak születik. De ha van jogosítványa akkor csak valamennyit illenék érteni ehhez szerintem hogy 40 tonna vas nem tud lefékezni olyan könnyen és olyan intenzitással mint egy 700kg-os személyautó. És mikor szól az ember... Az arcába vágják. -Méé -Nincs rajta féék??!

#camione
2014. okt. 19. 14:41
1 2 3
 1/22 Dörmögő ***** válasza:
82%
Picit el vagy tévedve. Egy kamion fékútja jó esetben nem hosszabb mint egy személyautó fékútja.
2014. okt. 19. 14:43
 2/22 Dörmögő ***** válasza:
81%
2014. okt. 19. 14:45
 3/22 anonim ***** válasza:
55%

ezt én is kérdezném. Miért hiszik az a kamionosok hogy a kamionok személyautók? úgy száguldoznak mint az őrültek.

Beterít porral, esőben meg tiszta víz leszek ha elmegy mellettem. ja és simán előzgetnek.

Megállnak a kereszteződés után az út szélén hogy ne lássak ki ha ki akarok kanyarodni a főútra

2014. okt. 19. 14:46
 4/22 A kérdező kommentje:

Üresen igen.. Valóban jó a fék rajta..

Csak egyet felejtetek el.. Légfékes!! És 1 másodperc is telik el mire lenyomod a pedált és történik is valami.

A másik meg hogy a rakományt majd ugye lesepred a platóról.

Múltkor pl német országban jellemző. A pályán mentem és hirtelen bevágott elém egy autó. Belesatuztam a fékbe ilyedtembe. Mivel késedelmi idelye van így nem érezni a fékerőt amivel lenyomod. Utána megmajd ráragadtam az ablakra. Nagy jumbó zsákos árú volt fent hátul ,és mikor lerakodtuk 6 zsák szétszakadt ettől a fékerőtől. Köszi..

Kollegám üvegpoharat vitt és ugyanígy járt. 2doboz maradt éppen. Végülis ha csö van rajta vagy betonvas akkor csak elindul a lendülettől és nem miliós anyagi kár keletkezik hanem szimplán átmegy a pótkocsin és afülkén felnyársalva az ott tartózkodókat. De jó a fék tényleg.. Van rajta..

-Miért siet?? Miért száguld..Hmm nem is tudom..

Talán mert Órára percre pontosan ott kell lenni annak a szerencsétlennek mert különben ha nem rettenetes ködbéreket kell fizetni amit sokszor a sofőrön húznak be ha elkésik. És egyes gyárak nagyon szűk határidővel dolgozik,,,

2014. okt. 19. 15:41
 5/22 anonim ***** válasza:

Nekem a sógorom kamionos és mindig a fülembe cseng amit egyszer mondott! "40 tonnát nem egyszerű megállítani."

Én speciel nagyon figyelek a kamionokra. Nem szeretem ha a se..ggembe jönnek. Viszont bevágni se szoktam eléjük, inkább messzebb megyek vissza a sávomba. Ha látom, hogy jönnek szembe, inkább meg sem kezdem az előzést. Megértelek teljesen. Sokan nem fogják fel, hogy itt nem a te bosszantásodról van szó hanem a saját életükről. Mert ugye ha bevág eléd egy idióta és magad alá gyűröd, valószínű ő hal meg. Ez a " mé! nincs rajta fék?" pedig rossz kifogás! Nekem nemrég 110 nél egy balra kanyarban koppant a fékem a padlóig! Kézifék se működött. Indulásnál még volt! Motorfékell lassítottam a kanyar után, majd nagynehezen megálltam. Sosem tudhatja az ember mikor száll el a fék! Szerencsém volt nem történt baleset, de utam nem tudtam folytatni, a kocsit el kellett szállítatni. Na ha egy kamion féke száll el, nem szeretnék előtte menni. De sajnos sok az idióta!

Ja és női sofőr vagyok, mégis megértem a helyzeted!

2014. okt. 19. 15:58
 6/22 Dörmögő ***** válasza:
100%
Azért rakodtan nagyobb a tapadás is mint üresen. Tudomásom szerint a linkelt videóban 40 tonnás a kamion.
2014. okt. 19. 18:33
 7/22 Dörmögő ***** válasza:
100%

Tudomásom szerint a tömeg növekedésével nem növekszik a fékút, mivel a tapadás is növekszik. Persze ehhez olyan fékrendszer kell ami a 40 tonnával is elbír. De ezt egy kamionnak tudnia kell.

[link]

2014. okt. 19. 18:43
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem mindig is érdekeltek a kamionok, és az autók is, majdnem autószerelő is lettem, konyitok valamit a járművekhez, és C jogsim is van (12 tonnással jártam).

De amit én látok az utakon: falun belül tolnak le 70 km/h-nál is, aztán meg is előznek olyan helyen, ahol még a viszonylag erős autómmal is félnék belevágni egy előzésbe. Ja és láttam kamiont satuzni is (kivágott elé egy autó), már elkönyveltem hogy látok egy óriási nagy balesetet, errefel a kamion 4 méterre megállt az autótól... Bizony van olyan jó egy kamion fékje mint egy személyautójé megrakottan is, és ha 1 mp mire reagál a féked, akkor vagy szervizbe kellene menned, vagy az őskorból származik a kamionod.

2014. okt. 19. 18:56
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

"Én aláírom hogy nem mindenki műszaki zseninek vagy fizikusnak születik. De ha van jogosítványa akkor csak valamennyit illenék érteni ehhez szerintem hogy 40 tonna vas nem tud lefékezni olyan könnyen és olyan intenzitással mint egy 700kg-os személyautó"

Lehet hogy jogsid az van de fizikából olyan sötét vagy mint egy ideális fekete test.

2014. okt. 19. 19:11
 10/22 A kérdező kommentje:

Igen vannak valóban felelőtlen sofőrök akik libáért vették a jogsit. Plána a külböldi balkán országokból érkezőek. Román bulgár stb.

De azt kevesen tudják hogy a kamionoknak két énje van.

Amikor üres akkor úgy gyorsul lassul mint egy sportkocsi mert erős 4-500 lovas motor van bennük. De mikor rákerül az az irdatlan súly amire kitalálták öket onnastól kezdve egy lomha instabil buta tehénné válnak. Ezért van az hogy rátud előzni egy személyautóra is. Mikor pedig 40 tonna árúval megy egy lejtön akár 30 ra is lassulhat max gázon és percekig is tarthat az előzés a viaskodás hosszú sorokat alkotva maguk mögött.

2014. okt. 19. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!