Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van más is, akinek nem megy...

Van más is, akinek nem megy az autóvezetés?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok megtanulni, élvezni pedig pláne. Nem bírom megszokni, hogy a két lábammal három pedált kell irányítani, és mást kell a bal és a jobb lábammal. Teljesen összezavar. :( Nem értem, hogy tud annyi ember vezetni körülöttem, nekem nem megy, tényleg. Hogy lehet fejleszetni a reflexeket és a figyelemmegosztást? Sose voltam túl jó ebben.

2014. okt. 17. 20:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha zavar a 3 pedál, vezess automata váltós kocsit. Ott csak 2 van. :)
2014. okt. 17. 21:01
 2/24 A kérdező kommentje:
Gondoltam rá, de az kicsit olyan fogyatékos megoldás, nem? :) És akkor nem vezethetném senki más autóját, csak az enyémet.
2014. okt. 17. 21:02
 3/24 anonim ***** válasza:
41%

Kicsit fura. Valószínűleg nem is vagy annyira oda érte, mint amikor mindenki már tűkön ül, hogy most 1 vagy 5 nap múlva érkezik meg a jogsi.

Nem megy.

És?

Kell neked valahová a jogsi?

Vagy csak egy önéletrajzba kell beleírni, vagy felvágni vele?

Ha nem megy akkor nem megy.

Valaki nem képes egy érettségi vizsgára, valaki nem képes egy nyelvvizsgára, valaki nem képes egyetemet elvégezni.

És?

Az automata autós dolog szerintem sem rossz ötlet.

Miért akarnád MÁS autóját vezetni??????

2014. okt. 17. 21:23
 4/24 anonim ***** válasza:
20%
Akkor ne vezess, ennyi. Nem kötelező. Amilyen idétlennek tűnsz, úgyis csak balesetet okoznál.
2014. okt. 17. 21:29
 5/24 A kérdező kommentje:

Nem felvágnék vele meg önéletrajzban villogni. Miért villogna valaki egy jogosítvánnyal? Nevetséges. Szerintem nem ezzel szoktak. Eleve vannak olyan állások (az enyém nem olyan), amelyekhez KELL a jogosítvány.

Nekem egyszerűen a hétköznapokban szükségem van rá. Mert pl. gyerekem van, és nagyok a távolságok.

Igen, nem vagyok oda a vezetésért, de úgy érzem, rá vagyok kényszerülve. És hülyének érzem magam, amiért folyton arra koncentrálok, melyik pedálra lépjek, és közben a táblákat vagy éppen a gyalogosokat már nem figyelem.

És azért akarom néha MÁS autóját vezetni, mert ha hosszabb útra megyünk pl. a párommal, akkor tudnánk felváltva vezetni.

Mi ezen olyan fantasztikus, hogy ledöbbensz?

Úgy látom, nagyon nem tudod más élethelyzetébe beleképzelni magad.

2014. okt. 17. 21:31
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolni kell. Van aki megcsinálja a 30 órából, de van akinek ennél több kell. Ha elég sokat vezetsz, akkor el fogsz jutni arra a szintre, hogy nem kell koncentrálnod arra, hogy melyik pedált nyomd meg. Nekem is elég nehezen megy, ma vezettem le a 20. órámat, de néha még most is elrontok dolgokat. Nem kell aggódni, egyszer majd meg lesz a jogsi.
2014. okt. 17. 21:40
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

"És azért akarom néha MÁS autóját vezetni, mert ha hosszabb útra megyünk pl. a párommal, akkor tudnánk felváltva vezetni.

Mi ezen olyan fantasztikus, hogy ledöbbensz? "

Hát eddig nem döbbentem le, csak te magyaráztad ide, de most viszont tényleg ledöbbentem!

Akkor nem MÁS autóját vezeted, hanem a sajátodat (a tieteket).

Ami nem megy az nem megy.

És igen az önéletrajzot is azért hoztam fel, mert, valahol ez egy plusz, vagy ezen múlik valami.

Igen, TUDOM hogy vannak olyan munkahelyek ahol ez feltétel.

DE!

Feltétel lehet egy nyelvvizsga, egy C, D, E kategóriás jogosítvány, egy saját autó, stb.

Vagy valakinek van, vagy nincs.

A hosszabb távok meg nem kifogások.

Rettentős sok embernek van gyereke, és tud menni busszal, villamossal, metróval, trolival, vonattal is.

Most tényleg nem értem a kérdést!

Te felsorolod ide, hogy neked mennyire de mennyire kell a jogosítvány! És? Vagy képes vagy vezetni vagy nem.

És ez NEM sértés!

Egyébként semmi konkrétat nem írtál.

Most vagy első gyakorlati órán és csak bepánikoltál?

Vagy már vettél 10-20-500-X órát és akkor sem megy?

Csak és kizárólag úgy tudod ezt fejleszteni, hogy minél többet vezetsz (nem csak egy megszokott helyen).

2014. okt. 17. 21:42
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Automata váltónál is csak a jobb lábadat használod (ez nem gokart...). Ha így nézed, akkor manuálisnál annyi a különbség, hogy időnként a ballal is kell pedált kezelni. Nem kihívás, mindenki meg tudja tanulni. Egyébként az autó kezelését elsajátítani gyerekjáték, közlekedni megtanulni, na az már komoly feladat. Sokan úgy vezetnek évek óta, hogy még mindig nem sajátították ezt el.
2014. okt. 17. 21:45
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is gondjaim voltak a sok pedállal, de ma már csak két pedálos autóval járok.

Józsi voltam, egy BKV-s csuklós Ikarusról :D

2014. okt. 17. 21:50
 10/24 A kérdező kommentje:

Valóban nem írtam konkrétat, mert nem tartottam relevánsnak a családi hátteremet például. Itt csak maga az autóvezetés módja lenne a téma. Még most is nagyon máshogy látod kívülről a helyzetemet. A párommal NEM élek együtt, ezért az ő autója NEM az én autóm. A gyerekemet egyedül nevelem, és igenis vannak olyan városok (NEM Budapestről van szó,), ahol a távolság megoldhatatlan, mert nincs metró és normális tömegközlekedés. De ha lenne, akkor sem lenne idő annyit utazgatni. Nem tudom edzésre hordani stb. Eleve a munkahelyem is 30 km-re van a lakóhelyemtől. Persze tudom, ez is csak kifogás, miért nem keresek közelebb. Azért, mert ez NEM Budapest és nincs.

De úgy gondolom, nem ez a topik témája és nem magyarázkodom többet. Hidd el, nem "kifogásokról" van szó.

Neked van jogosítványod? Ha igen, azért, hogy felvághass vele? :))

Egyébként 20 órán vagyok eddig túl, és nem vált automatikussá a pedálhasználat, úgy érzem, nem is fog.

2014. okt. 17. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!