Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor hova is nézzek...

Most akkor hova is nézzek parkoláskor?

Figyelt kérdés

Vezetni tanulok.

Minap mentünk oktatómmal, mondta, hogy parkoljak be balra előre párhuzamosan az "ott" látható két jármű közé.

Volt köztük hely bőven, mindenféle gond nélkül befértem, de hátramenetbe akartam még korrigálni, közelebb a járdához, illetve hátra gurulni, hogy legyen hely a járművek között.

Rükverc, korrigálás balra, közben tükörből néztem a bal hátsó kereket, hogy mennyire van a padkától, majd mikor már egyenesben voltam, hátranézve folytattam a tolatást.

És akkor itt jött a "leszidás", hogy miért csak a végén néztem hátra. Mondtam, hogy mert a távot figyeltem. Mondjuk tudja ő, de ezt a vizsgabiztost nem fogja érdekelni, tolatáskor MINDIG hátra kell nézni, illetve ha ott ment volna valaki, akkor rá sem látok, simán elütöm.

Na most kérdem én, ezért tényleg megbuktatnának (vagy legalább is hibapont lenne)?

És mi van az olyan autóknál, ahol nincs hátul ablak? Vagy egy X6-nál, ahol max a felkenődött madársz**t látod?

Az megint más kérdés, hogy ha van valaki olyan hülye, kortól, nemtől függetlenül, hogy egy tolató autó mögé megy 30 centire, az vessen magára... Ha kisgyerek, azt akkor sem veszed észre, ha hátra nézel.

2014. szept. 30. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt van a kifigurázásod:

"Ezek annyira életszerűtlen. nevetséges dolgok. Persze, hetvenes években amikor írták a KRESZ-t, Trabin meg Ladán több ablak volt mint lóerő, de az akkori előírások mai szemmel nézve kissé nevetségesek."

Ebből a két mondatból egyértelműen le lehet szűrni a hozzáállásod. Ráadásul teljesen téves a magyarázatod, mert a mai átlag autóknak jóval nagyobb az üvegfelületük vékonyabbak a holtteret képező oszlopaik mint a régieknek.

De a lényeg, hogy a tükör használat mellett, kötelező hátrafordulnod tolatáskor, pont úgy, mint az út széléről való elinduláskor.

2014. okt. 1. 12:11
 12/13 A kérdező kommentje:

#9 Nem tartom butaságnak, szóval nem mondtam, hogy bekötött szemmel, félálomban akarok tolatni. Kérdeztem, hogy miért nem lehet, mert én is rácsodálkoztam.

#10 "Amikor már lesz jogsid (remélem nem kapod meg)"

Tudnék mondani dolgokat, de akkor olyan lennék mint te. Számodra ismeretlen embernek szerencsétlenséget kívánsz, mert feltett egy kérdést, mely félreértelmezhető, s mi az, azt könnyen ki lehet forgatni.

Álszent vagy. Te is tudod, mi is tudjuk. Ne vedd személyeskedésnek, mindenki az. Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy életedben nem követtél még el semmifél szabálysértést, akár önhibádon kívül.

"Tolatni centimétermenetben tolatunk..."

Erről a résztől viszont köszönöm, ilyen választ vártam. Csak nem tudom miért kell ismeretlenül más embert degradálni, kétségbe vonni a jövőjét ;)

#11 Igen, vannak mai szemmel nézve nevetséges, elavult részei a KRESZnek, ezt bárki megmondhatja. De még mindig nem mondtam, hogy nem kell őket betartani, vagy feleslegesek.

"Ebből a két mondatból egyértelműen le lehet szűrni a hozzáállásod."

Akkor el kell, hogy szomorítsalak, de ez a mostani leszűrés nem jött össze. Ismerem a KRESZt, amennyire kell, igyekszem betartani, és nem az a célom, hogy minél több cetlit gyűjthessek össze. De még csak tanulok, elnézést kérek vétkeimért, melyet ezen kérdés feltételével okoztam. Tudom, kormánnyal kézben születtél.

2014. okt. 1. 12:33
 13/13 anonim ***** válasza:
2014. okt. 9. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!