Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autóval napi 2-2 kilomét...

Dízel autóval napi 2-2 kilométert?

Figyelt kérdés

2 kilométerre van a sulim.

Szeretnék autóval járni néha, jó időben úgyis biciklizek vagy buszozok, esetleg sétálok.

Azonban ha rossz idő van, vagy nincs kedvem mozogni, meg télen szeretnék kocsival járni.

Félek hogy ez hosszú távon kinyírja az autót.

BMW 530d 2007

2014. szept. 10. 22:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
2 km-t nem vagy hajlandó sétálni? Látom nagyon frenkizni akarsz a kocsiddal. Én naponta legalább 5 km gyalogolok + metró és nem azért mert nem tehetném meg hogy kocsival járjak, hanem mert kell a napi mozgás és nekem ez az.
2014. szept. 10. 22:42
 2/19 anonim ***** válasza:

Én 500m-re is kocsival mentem, sőt egyszer a 100m-re lévő kisboltba is úgy mentem, hogy bepattantam a kocsiba és a bolt előtt szálltam ki aztán vissza :D

Legfeljebb hazafelé mész egy 10-15 km-es kerülőt az országút felé és kikormolod picit nagyobb fordulaton 110-120-al és akkor be is melegszik.

2014. szept. 10. 22:46
 3/19 anonim ***** válasza:

Én napi 3-3 kilométert megyek dízeles autóval munkahelyemre. Jó én szívesen mennék gyalog de délelőttös műszakban mindig autóval megyek hogy ne kelljen olyan korán felkelnem, mert utálok korán kelni meg anyámat és a barátnőmet is elszoktam vinni a munkahelyem előtti buszmegállóig mert ők messzebb mennek, és a céges buszuk nem érintik a mi környékünket. Másfelől azért mert én munka után mindig sietek haza hogy tudjak kajálni és utána meg csinálok mást amit jobb minél előbb elkezdeni.

Igaz hogy kell a napi mozgás, én a munkahelyemen belül napi 6-8 kilométert is simán le gyaloglok mert ilyen jövős, menős munkám van. Az igaz hogy van bent céges autóm amit csak a gyártelepen belül használhatom, de azon úgy is osztozunk más kollégámmal aki még a wc-re is azzal jár... Nekem meg alapból rámfér a séta mivel fogyózom és így is kezdtem lefogyni. Suliba én egyetlen egyszer jártam autóval, pedig megtehettem volna hogy többször megyek, akkor is csak azért mentem mert mi voltunk a szervezők amikor iskola bál volt és kellett autó hogy a bérelt hangfelszereléseket, meg egyéb dolgokat eltudjuk hozni, mivel a tanárok nem vállalták a fuvart, hogy 2-3 fordulóval, én meg kimondottan nagyobb furgonnal mentem amit még anyáméktól kértem kölcsön mert ő olyat használ árú beszerzésre.

2014. szept. 10. 22:55
 4/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 2.-al én a Peugeot Boxer-rel a 250 méterre lévő kisboltba is azzal mentem amikor az volt :D Ha van kocsi minek gyalogoljak, én is megyek még egy két kört aztán haza :) Tiszta sor, tehát menj autóval, jobban fogod magad érezni. Első a kényelem meg csajozás szempontjából is kényelmesebb, bárhol bármikor :DD
2014. szept. 10. 22:58
 5/19 anonim ***** válasza:
Egy órája még Suzukid volt. Kinyírja
2014. szept. 10. 23:28
 6/19 A kérdező kommentje:

Nem, nem felvágós autónak van tartva.

Egy BMW volt az álmom kiskorom óta, most meglett a jogsival együtt, használom-élvezem.

Ha normálisan elolvastad volna, akkor lent írtam hogy bringázok vagy sétálok.. Ha nagyon nincs kedvem, akkor buszozok.

De télen túlzottan egyikhez sincs kedvem..

Én is van hogy elugrok 3 sarokra a kisboltba, de ezek egyszeri dolgok :D

Viszont bemelegedni se tudna rendesen csórikám..:/

Félek hogy meggyilkolnám ha napi szinten így használnám.

Sajnos itt Pesten nem nagyon tudom kikormolni, de néha azért odalépek neki, ha tudok.

De általában minden hétvégén autópályán jár, ott azért kiélem magam.

2014. szept. 10. 23:34
 7/19 A kérdező kommentje:

Ha az előző kérdésemre gondolsz, az ma már "megoldódott".

De nem volt az enyém, gyakorló autó, őt nem sajnáltam télen..

Azonban ma sikerült megbeszélni édesapámmal a hirdetések nézegetése közben, hogy akkor megkapom az ő 530d-jét amit már lényegében eddig is én használtam, ő cégautózott.

Ő meg néz magának egy másik kocsit.

2014. szept. 10. 23:40
 8/19 anonim ***** válasza:
Kb megválaszoltad magadnak a kérdést. A motor egyáltalán nem fog felmelegedni, a dizelek hovesztesege kevesebb mint a benzineseke, es meg a kis suzuki sem melegedett volna be rendesen. Foleg nem egy 3literes dizel 4-5liter motorolajjal. A fogyasztás nyilván magas lesz, de ha használod rendesen akkor ez a 2km hideg hetente 10szer nem fog latszodni. Az akkumlatornak nem kedvez az ilyen hasznalat, foleg hidegben. Gyakori inditozas, lámpa világit 100+Wattal. Nem gondolom, hogy tönkre menne az autó az első tél végével, de azert az teny, hogy ez pont az a hasznalat ami a legtobbet art, foleg egy dizelnek. A dizelek elettartamanak a titka abban rejlik, hogy uzemmelegen menjenek. Hosszu tavu kovetkezmenyei lesznek/lehetnek a dolognak.
2014. szept. 11. 01:32
 9/19 anonim ***** válasza:

Nyugodtam ez a melegedéi miszikum egy baromság.

ha napi 10km mész akkor is az első 2-3 km-t hideg motorral teszed meg.

3 éve napi 2.5km oda és -2.5km visza megyek 1.6d focusal semmi baja.

2014. szept. 11. 10:21
 10/19 anonim ***** válasza:

Hoppá, BMW-d van :D

Nem, nem lesz semmi baja, használd nyugodtan.

2014. szept. 11. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!