Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy év után le kell cseréljem...

Egy év után le kell cseréljem az olajat akkor is ha csak 5000 kilométert mentem az autóval?

Figyelt kérdés
Az autót főleg hosszabb utakra használtam, városi forgalomban csak keveset mentem.
2011. aug. 12. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, évente azért illik lecserélni az olajat.
2011. aug. 12. 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Ki kell cserélned..

Bár ha 5000 km-t mentél vele 1 év alatt, akkor nem is értem minek?

2011. aug. 12. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:
azért mert a mostani olajak meg tudnak romlani és nem lessz ojan kenése a motorblokknak
2011. aug. 12. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben biztos, hogy lecserélném. Persze megnézheted a gyári olajcsere periódust, de az is úgy van megadva, hogy x km vagy x év. Amelyik előbb jön. Tehát ha te a friss olajjal csak 50 km-t mész de két éve van benne, akkor cserélni kell. Ugyanis csökken a kenőképessége, és hosszútávon bajt okoz. Ne kockáztass.
2011. aug. 13. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja aztán van olyan gyár, amelyik 2 év vagy x km-t ad meg. Most akkor hol az igazság?
2012. jan. 1. 21:29
 6/6 anonim ***** válasza:

#5-a gyár nem azért adja meg, hogy a felhasználónak annyira jó legyen. Nekik se érdekük, hogy 1 milliót elmenjen az autód.

Attól függetlenül, hogy 2 év vagy 30.000 km van megadva a kézikönyvbe, jobb azt 1 év és km-ben pedig 10.000 km max 15.000 km után cserélni.

2023. márc. 26. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!